Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franz Tost

Tost reageert op zijn aanstaande vertrek bij AlphaTauri

Franz Tost is bezig aan zijn laatste jaar als teambaas bij AlphaTauri. Hij wordt vervangen door Laurent Mekies, die overkomt van Ferrari. De Oostenrijker is Red Bull erg dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen.

Tost Italian GP 2022 Alpha Tauri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al sinds de oprichting van het F1-team, in 2005, is Franz Tost de teambaas bij AlphaTauri, maar aan het einde van dit jaar is het klaar. Hij zal dan definitief worden vervangen door Laurent Mekies. Wanneer de Fransman precies de overstap maakt, is nog niet bekend.

Tost reageert trots en dankbaar als hij terugblikt op zijn periode als teambaas. "Ik wil graag wijlen Dietrich Mateschitz bedanken, die mij de geweldige kans heeft gegund om teambaas te worden van Toro Rosso en later AlphaTauri."

"Het is een waar genoegen geweest om teambaas te zijn van dit team voor zo'n lange periode. Ik heb genoten van de samenwerking met zoveel getalenteerde en gemotiveerde mensen, die mijn passie voor de Formule 1 allemaal delen."

"Op 67-jarige leeftijd is het tijd om het stokje over te geven en met Peter Bayer als nieuwe CEO en Laurent Mekies als nieuwe teambaas hebben we twee zeer professionele personen gevonden die het team naar een nieuw niveau kunnen tillen. Ik wil iedereen bedanken voor hun samenwerking", aldus de Oostenrijker.

Overigens zal Tost in 2024 van een afstandje nog consultant zijn voor het team. Daarna is het echt helemaal klaar.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract