Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost: 'Sainz mag blij zijn dat hij Formule 1 rijdt'

Carlos Sainz maakte net als Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1 in 2015. Waar de Nederlander na anderhalf de overstap maakte naar Red Bull Racing, probeert de Spanjaard zich nog steeds in de kijker te rijden bij het opleidingsteam. Sainz wil niks liever dan hogerop maar lijkt op weg naar een vierde jaar bij Toro Rosso.

De inmiddels 22-jarige Spanjaard is absoluut een coureur die een stoeltje in de Formule 1 verdient. Hij heeft zich in de afgelopen seizoenen dan ook regelmatig in de top 10 laten zien en geldt dan ook zeker als een talentvolle rijder. Normaal stromen jonge talenten na hooguit twee seizoenen door naar Red Bull Racing, maar uitgerekend Sainz heeft de pech dat zowel Ricciardo als Verstappen over een doorlopend contract beschikken. Een plekje bij de hoofdmacht kan de Spanjaard dan ook voorlopig wel vergeten. Sainz liet zich dan ook eerder dit seizoen al kritisch uit over een eventuele vierde seizoen bij Toro Rosso. Dit kwam hem duur te staan want de Spanjaard werd onmiddellijk terug gefloten door zijn werkgever. Daarna hield Sainz zich dan ook keurig gedeisd maar logischerwijs loert hij ongetwijfeld op een opening om over te stappen naar een andere team. Een dergelijke kans kan zich voordoen als Sainz bijvoorbeeld onderdeel uitmaakt van de motorendeal tussen Toro Rosso en Renault.

Zijn teambaas Franz Tost laat echter aan het Franse Auto-Hebdo weten dat dit wat hem betreft niet aan de orde is. "Carlos heeft een contract met Red Bull. Zij financieren zijn Formule 1 carrière." "Nu hij volwassen is geworden, moeten we hem laten gaan? Red Bull leidt geen talenten op voor andere teams. Wat als er met één van de coureurs van Red Bull iets gebeurt? Dit is precies de reden waarom Red Bull twee teams in de Formule 1 heeft." Volgens Tost moet Sainz zich dan ook loyaler opstellen tegenover zijn werkgever. "Red Bull heeft veel geld in hem geïnvesteerd en we hebben niks aan een coureur die alleen maar loopt te zeuren dat hij naar een ander team toe wil. Hij mag blij zijn dat ie in de Formule 1 rijdt, vooral omdat de auto van Toro Rosso ook nog eens een goede auto is."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'