Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Tost tipt Verstappen: "Dat zou me erg blij maken"

Vraag AlphaTauri-teambaas Franz Tost wie hij als de grootste kanshebber op de wereldtitel ziet en hij noemt de naam van Max Verstappen. Dat zou hij althans maar wat mooi vinden.

Verstappen pole
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is een product van de Red Bull-opleiding en daarmee ook een product van de leerschool die Toro Rosso voor hem was in 2015 en 2016. Franz Tost is altijd een fan geweest van Verstappen en hij hoopt dan ook met hart en ziel dat dit jaar de wereldtitel in de Formule 1 naar de Nederlander gaat.

Dat geeft de sympathieke Oostenrijker aan in gesprek met Speedweek: "Het zou me erg blij maken als Max Verstappen dit jaar de titel pakt en hij daarmee voor een verandering in het WK zorgt."

Natuurlijk is de wens in deze de vader van de gedachte, maar hij acht Red Bull en zijn voormalig pupil allesbehalve kansloos: "Red Bull heeft in combinatie met Honda deze keer écht een kans."

Tot zover de kansen voor zusterteam Red Bull, wat verwacht hij van zijn eigen AlphaTauri? Hij zet met de vijfde plaats redelijk bescheiden in, aangezien vele kenners het team tippen voor grootse daden. Maar hij noemt een flinke waslijst aan tegenstanders.

"McLaren, Alpine, Ferrari en Alfa Romeo." Grote ontbrekende in deze lijst is Aston Martin, maar dat is niet voor niets: "Dat team tel ik op dit moment niet mee, maar ze hebben al vaker laten zien dat ze sterk terug kunnen komen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1