Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Tost: "Verstappen had het gemakkelijker dan Gasly bij overstap naar Red Bull"

De moeite die Pierre Gasly dit seizoen heeft om goed te presteren bij Red Bull, was veel minder aanwezig toen Max Verstappen in 2016 bij het team kwam. Volgens hun oude teambaas Franz Tost komt dat door veranderingen in de Formule 1.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Het verschil tussen beide Red Bull-coureurs is halverwege dit seizoen aanzienlijk. Max Verstappen staat nu met 136 punten derde in de WK-stand achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, onder meer dankzij twee derde plekken en een zege. Pierre Gasly scoorde pas afgelopen weekend in Silverstone het beste resultaat (P4) van zijn eerste jaar bij Red Bull en heeft nu 55 punten.

Volgens Franz Tost, die beide coureurs ieder iets meer dan één seizoen onder zijn hoede had bij Toro Rosso, zijn hun overstappen naar de hoofdmacht van Red Bull echter niet goed met elkaar te vergelijken.

"Toen Max overkwam, hadden we nog een andere Formule 1", zegt de Oostenrijker in een exclusief interview met RacingNews365. "Door andere reglementen hadden we toen zogezegd een veel langzamere F1." Met ingang van 2017 werden F1-auto's veel sneller en uitdagender gemaakt, onder meer door een forse toename in neerwaartse druk.

Tost vervolgt: "Max won weliswaar zijn eerste race met Red Bull in Spanje, maar hij had ook wat races nodig om helemaal gewend te raken. Tegelijkertijd is Max een uitzonderlijk snelle coureur met heel veel kunde, die op een speciaal niveau staat. Dat maakt het ook zo moeilijk voor Pierre."

Daarnaast spelen de verwachtingen die Verstappen zichzelf en het team oplegt een rol, aldus de teambaas van Toro Rosso: "Max is zó gefocust, hij wil en moet races winnen. Zijn teamgenoot is in principe altijd ondergeschikt, dus dat maakt de uitdaging extra groot."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

4 reacties