Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Totaal geen zorgen bij Raikkonen: "Kijk naar de tijden, het is close"

In zijn laatste Grand Prix-weekend als Ferrari-coureur wil Kimi Raikkonen zich zo min mogelijk druk maken - eigenlijk lijkt de GP van Abu Dhabi daarin aardig op de voorgaande honderdvijftig races die de Fin in het rood afwerkte. De vrijdag op het Yas Marina Circuit werd besloten met een vijfde plek.

Dat lijkt misschien ondermaats voor een Ferrari-rijder, maar gezien het verschil met de nummer één (0.207 seconden) viel het behoorlijk mee. Bovendien wist Raikkonen teammaat Sebastian Vettel op ruim een tiende achter zich te houden.

"De eerste training was lastig, het was erg warm", blikte Raikkonen terug. "Gelukkig konden wij na zonsondergang ons tempo opschroeven, het gevoel met de wagen werd beter. Het zonlicht heeft totaal geen invloed op de wagen, slechts de banden worden iets kouder. Als je naar de tijdenlijst kijkt zie je dat iedereen binnen drie tienden van een seconde zit, dus we zullen wel zien waar we eindigen in de kwalificatie." Raikkonen wist de Grand Prix van Abu Dhabi eenmaal winnend af te sluiten: in 2012 kwam de Fin na het spreken van de beroemde woorden 'laat mij met rust, ik weet wat ik aan het doen ben' als eerste over de eindstreep.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'