Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff adviseert Williams niet te kiezen voor Sirotkin of Kubica

Sergey Sirotkin en Robert Kubica lijken uit te gaan maken wie er in het laatste stoeltje van Williams mag plaatsnemen. Mercedes-teambaas Toto Wolff adviseert het team echter niet te kiezen voor de jonge Rus of de ervaren Pool. Hij kiest zelf eerder tussen George Russell, Lando Norris of Charles Leclerc.

Het team van Williams zit al jaren in een spagaat. Aan de ene kant moeten de coureurs van het team genoeg geld mee brengen omdat Williams nog altijd een privaat team is, maar aan de andere kant moeten dezelfde coureurs ook veel talent en snelheid hebben. Die spagaat zorgt ervoor dat Williams nu waarschijnlijk gaat kiezen tussen Robert Kubica, die veel geld over heeft voor een plekje bij Williams, of Sergey Sirotkin, die een aantal Russische sponsoren meebrengt. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, zou echter voor geen van beide gaan.

"Als ik het voor het zeggen had bij Williams, zou ik voor Russell, Norris of Leclerc gaan" , zegt Wolff tegenover de BBC. "Ze hebben de potentie om wereldkampioen te worden, maar ik snap dat Williams ook naar de financiële middelen moet kijken" , voegt een nuchtere Wolff daar aan toe. Over zijn eigen rijdersduo is Wolff momenteel tevreden, maar hij kijkt nog niet verder dan 2018. "Wij zien nu met Valtteri en Lewis dat dynamiek erg belangrijk is. Volgend jaar gaan we met beiden verder en we zullen kijken hoe het loopt." "Daarna zullen we ons gaan richten op 2019" , aldus Wolff.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'