Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff denkt aan langlopend contract voor Valtteri Bottas

Valtteri Bottas is weer helemaal 'terug' na zijn zege in Abu Dhabi. Dat stelt althans zijn teambaas, Toto Wolff. Nadat Bottas de zege in Brazilië uit handen gaf, heeft het team nu weer alle vertrouwen in de Fin. Wolff ziet dan ook geen reden om iets te veranderen zolang Bottas blijft winnen en denkt zelfs aan een langlopend contract.

In Brazilië vertrok Valtteri Bottas, net als in Abu Dhabi, van poleposition. Hij kon er in Brazilië echter maar heel kort van genieten, aangezien hij al na de eerste bocht de leiding kwijt was geraakt aan Sebastian Vettel. In Abu Dhabi ging het een stuk beter. Bottas behield de leiding en reed tamelijk eenvoudig naar de overwinning. Daarmee herstelde hij het vertrouwen van teambaas Toto Wolff. "Als Valtteri zo doorgaat zie ik geen enkele reden om iets te veranderen" , was Wolff dan ook positief na afloop.

"Dankzij deze overwinning gaat hij nu met een positief gevoel de winterstop in" , vervolgt Wolff. Mocht Bottas ook volgend seizoen blijven winnen, dan ziet Toto Wolff geen belemmeringen voor een langlopend contract. "Hij moet dit momentum na de winterstop voortzetten. Als hij dat doet en blijft winnen, willen wij ook op de lange termijn graag met hem doorgaan" , is Wolff duidelijk.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'