© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff: "Formule 1 heeft rivaliteit nodig"

01 jul. 2017 21:14 Rik Alkema 1 reacties
Na drie dominante seizoenen moet Mercedes dit jaar vol aan de bak om beide wereldtitels in eigen huis te houden. Met name Ferrari is bezig aan een ijzersterk seizoen.

Toto Wolff benadrukt dat onderlinge respect groot is

Mercedes gaat weliswaar nog aan de leiding in het constructeurskampioenschap maar voelt de hete adem van de Italiaanse renstal in zijn nek. Het verschil bedraagt slechts 24 punten. In het individuele kampioenschap leidt Vettel met een voorsprong van 14 punten op Lewis Hamilton.

Afgelopen Grand Prix in Azerbeidsjan kwam het opnieuw tot een gevecht tussen de beide kemphanen. Natuurlijk is er al veel gezegd en geschreven over het incident maar Mercedes teambaas Wolff benadrukt dat het onderlinge respect tussen beide teams  groot is.

"De Formule 1 heeft deze rivaliteit ook nodig. Dit seizoen heeft alles in huis om uit te groeien tot een geweldig kampioenschap. Op een bepaald moment strijden de besten dan voor de titel en in die fase kunnen ze gewoon geen vrienden zijn."

Volgens Wolff heeft de strijd op de baan geen gevolgen voor de verstandhouding met Ferrari. Daarvoor hebben beide teams teveel respect voor elkaar.

"Tijdens de race is Ferrari de vijand maar na afloop moeten we gewoon een biertje met elkaar kunnen drinken. We moeten gewoon beseffen dat we elkaars concurrenten zijn maar ook de prestaties van de ander erkennen," aldus Wolff.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen