Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff: 'Hamilton bezorgt me soms grijze haren'

Lewis Hamilton en Mercedes lijken een gezond en gelukkig huwelijk te hebben, maar teambaas Toto Wolff erkent wel dat het hard werken is. 'Diva' Hamilton is namelijk niet altijd even makkelijk in de omgang volgens Wolff, die wel zeer tevreden is over zijn coureur.

Momenteel is Mercedes in onderhandeling met Hamilton over een nieuw contract. Daarin kan Mercedes eigenlijk niet veel meer doen dan het Hamilton naar de zin maken, erkent Wolff. "Als hij wil racen in een Ferrari, dan racet hij in een Ferrari" , zegt Wolff tegenover Speed Week , doelend op de vastberadenheid van Hamilton . "Je kan hem niet in een kooi stoppen. Soms bezorgt me dat grijze haren, maar op de moeilijke momenten slaat hij het team er doorheen" , aldus Wolff over zijn extravagante rijder.

Ook marketing directeur Jens Thiemer is blij met Hamilton, die zijn leven graag deelt met zijn fans en er een losbandige levensstijl op na houdt. "We hebben niets aan marionetten of robots als medewerkers. Soms is het moeilijk omgaan met persoonlijkheden zoals die van Hamilton, maar het is niet goed om ze teveel regels op te leggen" , laat Thiemer weten. "Coureurs moeten weten wat het effect van hun gedrag is op het merk, maar ze moeten wel zichzelf blijven" , voegt hij daar aan toe.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie