Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff hekelt Halo: 'Het liefst zaag ik dat ding eraf'

Toto Wolff is bepaald geen fan van de Halo, die volgend jaar geïntroduceerd wordt. De teambaas van Mercedes vindt de cockpitbescherming lomp, vervelend en overbodig. Hij hoopt dan ook dat de Halo snel wordt doorontwikkeld.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is geen fan van de Halo. Hij ziet vooral nadelen aan de extra cockpitbescherming en zaagt het ding er het liefst af volgend seizoen. "Het is een vreselijk staaltje techniek" , opent Wolff niet al te positief in gesprek met ESPN. "We hebben het laten zien aan iedereen en we zijn het er met zijn allen wel over eens dat het een lomp ding is" , voegt hij daar aan toe.

"Het is veel te zwaar en het voelt buitenaards. Het liefst zaag ik dat ding er gewoon af volgend seizoen" , vervolgt Wolff. Toch is Wolff er zich wel van bewust dat het bedoeld is om de veiligheid te vergroten. Hij hoopt echter dat dit in de toekomst op een wat elegantere manier kan. "Ik snap dat het bedoeld is om de veiligheid te verbeteren, maar ik hoop dat de Halo door wordt ontwikkeld." "Op dit moment verschuift het zwaartepunt van de auto en dat moet je met heel veel dingen compenseren. Het is dus echt een onding!" , besluit Wolff.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'