Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Toto Wolff hint naar verandering binnen de Mercedes-top

Is Toto Wolff ook in 2021 de teambaas van Mercedes? Zo ja, blijft zijn takenpakket precies hetzelfde? Als we de woorden van de Oostenrijker zelf mogen geloven, dan zit er verandering aan te komen.

Toto wolff portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is al maanden een van de onderwerpen van gesprek in de Formule 1-paddock. Wat gebeurt er met de contracten van Lewis Hamilton en Toto Wolff? Beide lopen ze aan het einde van het seizoen af en nog steeds is er officieel nog niks duidelijk over hun toekomst. In gesprek met Sky Sports gaat teambaas Toto Wolff in op zijn positie bij het kampioensteam en geeft hij toe dat hij waarschijnlijk vanaf volgend seizoen niet meer precies dezelfde taken zal hebben.

"Ik zeg altijd dat je het moet realiseren als het moment aanbreekt wanneer een samenwerking van heel goed naar goed gaat", zo antwoordt hij op de vraag of hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. "Als dat moment aanbreekt, dan kan je niet meer bijdragen aan de prestaties van een organisatie", aldus Wolff, die daar aan toevoegt dat dat moment volgens hem nog niet is aangebroken bij Mercedes.

"Maar ja, ik denk dat ik de boel wel een beetje om ga gooien. Bij Mercedes kijken we namelijk naar de toekomst", zo gaat hij verder. "We kijken naar de leiders in het team en de potentiële jonge leiders die er aan zitten te komen. We willen voorkomen dat zij niet kunnen floreren bij het team. Daarom kijken we al heel ver van te voren naar de invulling van elke positie."

Komt er dus een jong talent aan dat Wolff nu in de weg zit en voor wie hij plaats wil maken? Niet per se. "Het betekent niet meteen dat ik mijn taken als teambaas neer zal leggen, maar ik kijk wel de manier waarop ik in de toekomst bij het team betrokken zal zijn. Ik ben een aandeelhouder van het team, dus ik zal echt niet meteen zeggen 'oké, dit was het' en weg lopen. Integendeel, ik denk er gewoon heel goed over na", aldus de de Oostenrijker.

Hoe die toekomst er dan precies uit zal zien, dat weet Wolff ook nog niet. Het is een complexe zaak. "Het gaat namelijk niet alleen om het contract dat ik heb, maar ook over hoe de toekomst qua aandeelhouders er uit ziet. Ook willen we van elkaar weten wat onze verwachtingen zijn. Wat verwachten zij van mij en wat verwacht ik van Mercedes? Die discussies zijn productief en goed, maar die duren nou eenmaal lang, omdat het een groot bedrijf is. Tegelijkertijd moet ik zelf ook uitvogelen wat het beste is voor mij en mijn familie."

Zelf het team kopen, behoort dat tot de mogelijkheden misschien? "Absoluut niet!", schrikt Wolff. "Ook INEOS gaat geen meerderheidsaandeel kopen in het team. Zolang Mercedes in de F1 wil blijven, blijft het team een Mercedes-team. Zij zijn erg betrokken bij de sport, dat gaat niet veranderen. Misschien kunnen we een strategische investeerder aantrekken, de aandelen van Niki zijn namelijk beschikbaar, maar alle geruchten over INEOS en Mercedes zijn ongefundeerd", aldus Wolff.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes