© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff: 'Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes'

02 feb. 2018 07:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Er is nog geen meter gereden in het nieuwe Formule 1 seizoen maar toch lijkt het eerste contract al te zijn opengebroken. Niemand minder dan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton staat volgens Mercedes op het punt om een nieuw contract te ondertekenen.

Hamilton is klaar voor de strijd met Vettel en Verstappen

Hamilton maakt zich op voor alweer zijn zesde jaar bij de zilverpijlen. Ondanks dat Hamilton in het verleden weleens gekscherend heeft laten doorschemeren gecharmeerd te zijn van Ferrari lijkt de Brit niet te neigen naar een overstap.

Volgens zijn teambaas Toto Wolff zijn de onderhandelingen met de viervoudig wereldkampioen al in een vergevorderde stadium.

In gesprek met Motorsport-Magazin laat Wolff het volgende hierover los.

"Lewis is zo'n belangrijke speler in ons team geworden dat het niet meer dan logisch is dat we met elkaar verder willen. Onze gesprekken verlopen zeer positief. Het is slechts een kwestie van tijd voordat alles rond is en beide partijen hun handtekening zetten onder een nieuw contract."

Met een nieuw contract komt er een einde aan eventuele speculaties over een overstap naar Ferrari waar Hamilton dan Kimi Raikkonen zou opvolgen.

Ook is de Formule 1 dan nog enkele jaren verzekerd van de aanwezigheid van Lewis Hamilton die daarmee niet in de voetsporen treedt van zijn voormalige teamgenoot Nico Rosberg. Eind 2016 speculeerde de Brit nog openlijk over een vertrek uit de Formule 1. Inmiddels heeft hij zijn motivatie volledig terug gewonnen.

Of is het vooral de verwachte strijd met Max Verstappen die ervoor zorgt dat Hamilton nog enige tijd actief blijft in de koningsklasse van de autosport? Zelf zei Hamilton namelijk het volgende hierover.

"Max wacht op zijn kans om toe te slaan. Ik moet alles geven om hem volgend jaar voor te blijven en mijzelf naar een hogere level tillen. Dat is mijn motivatie voor het nieuwe seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen