Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Toto Wolff lyrisch over 'verbazingwekkende' inhaalrace Hamilton

Lewis Hamilton beleefde veel plezier aan de GP van Brazilië. Het was waarschijnlijk de enige keer dat hij blij was met een vierde plaats, omdat hij vanuit de pitsstraat moest starten. Mercedes-teambaas Toto Wolff was na afloop lyrisch over de inhaalrace van Hamilton.

De 45-jarige Oostenrijker zag vol bewondering hoe Lewis Hamilton als een warm mes door de boter sneed tijdens de Grand Prix van Brazilië afgelopen zondag.

Binnen de kortste keren zat Hamilton alweer aan de staart van Max Verstappen en lag hij kort daarna vierde. Uiteindelijk kwam de kersverse wereldkampioen tot de vierde plaats en daar was de teambaas zeer tevreden mee.

"Op voorhand hadden we al ingezet op een vierde plaats, maar achteraf is het de beste vierde plaats die ik ooit gezien heb", was Wolff lyrisch na afloop.

"Als je vanuit de pitsstraat start en vierde eindigt op 5,4 seconden van de leider is dat een verbazingwekkende prestatie."

Al met al was de vierde plaats van Hamilton dus een ingecalculeerde, maar toch zeer knappe prestatie volgens Wolff. De Oostenrijker denkt echter dat er nog meer in zat.

"Ik denk dat de overwinning mogelijk was", laat Wolff weten.

Bij die uitspraak plaatst Wolff wel een realistische kanttekening: "Lewis was de snelste man op de baan, maar we moeten niet vergeten dat Vettel het vrij rustig aan deed en de race controleerde."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1