© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff lyrisch over 'verbazingwekkende' inhaalrace Hamilton

14 nov. 2017 07:05 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton beleefde veel plezier aan de GP van Brazilië. Het was waarschijnlijk de enige keer dat hij blij was met een vierde plaats, omdat hij vanuit de pitsstraat moest starten. Mercedes-teambaas Toto Wolff was na afloop lyrisch over de inhaalrace van Hamilton.

Toto Wolff achtte overwinning Hamilton mogelijk

De 45-jarige Oostenrijker zag vol bewondering hoe Lewis Hamilton als een warm mes door de boter sneed tijdens de Grand Prix van Brazilië afgelopen zondag.

Binnen de kortste keren zat Hamilton alweer aan de staart van Max Verstappen en lag hij kort daarna vierde. Uiteindelijk kwam de kersverse wereldkampioen tot de vierde plaats en daar was de teambaas zeer tevreden mee.

"Op voorhand hadden we al ingezet op een vierde plaats, maar achteraf is het de beste vierde plaats die ik ooit gezien heb", was Wolff lyrisch na afloop.

"Als je vanuit de pitsstraat start en vierde eindigt op 5,4 seconden van de leider is dat een verbazingwekkende prestatie."

Al met al was de vierde plaats van Hamilton dus een ingecalculeerde, maar toch zeer knappe prestatie volgens Wolff. De Oostenrijker denkt echter dat er nog meer in zat.

"Ik denk dat de overwinning mogelijk was", laat Wolff weten.

Bij die uitspraak plaatst Wolff wel een realistische kanttekening: "Lewis was de snelste man op de baan, maar we moeten niet vergeten dat Vettel het vrij rustig aan deed en de race controleerde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen