Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff lyrisch over 'verbazingwekkende' inhaalrace Hamilton

Lewis Hamilton beleefde veel plezier aan de GP van Brazilië. Het was waarschijnlijk de enige keer dat hij blij was met een vierde plaats, omdat hij vanuit de pitsstraat moest starten. Mercedes-teambaas Toto Wolff was na afloop lyrisch over de inhaalrace van Hamilton.

De 45-jarige Oostenrijker zag vol bewondering hoe Lewis Hamilton als een warm mes door de boter sneed tijdens de Grand Prix van Brazilië afgelopen zondag. Binnen de kortste keren zat Hamilton alweer aan de staart van Max Verstappen en lag hij kort daarna vierde. Uiteindelijk kwam de kersverse wereldkampioen tot de vierde plaats en daar was de teambaas zeer tevreden mee. "Op voorhand hadden we al ingezet op een vierde plaats, maar achteraf is het de beste vierde plaats die ik ooit gezien heb" , was Wolff lyrisch na afloop. "Als je vanuit de pitsstraat start en vierde eindigt op 5,4 seconden van de leider is dat een verbazingwekkende prestatie."

Al met al was de vierde plaats van Hamilton dus een ingecalculeerde, maar toch zeer knappe prestatie volgens Wolff. De Oostenrijker denkt echter dat er nog meer in zat. "Ik denk dat de overwinning mogelijk was" , laat Wolff weten. Bij die uitspraak plaatst Wolff wel een realistische kanttekening: "Lewis was de snelste man op de baan, maar we moeten niet vergeten dat Vettel het vrij rustig aan deed en de race controleerde."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi