Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Toto Wolff: 'Mercedes moet leren van haar fouten'

Mercedes leek af te stevenen op een dubbele podiumfinish maar stond tot haar eigen verbazing uiteindelijk met lege handen. Een strategische fout kostte Hamilton niet alleen de zege in Oostenrijk maar ook raakte de Brit de leiding in het WK kwijt. Teambaas Wolff baalt maar neemt geen maatregelen.

"Nee, we hoeven niets te veranderen. We begrijpen wat er allemaal verkeerd is gegaan en waarom de fouten zijn gemaakt. Zo'n fout maken we niet nog een tweede keer. We moeten alleen niet vergeten dat het een complexe situatie is waarin we met zes auto's strijden," aldus teambaas Wolff.

Wolff voegt er vervolgens aan toe dat hij de bewuste strategische man, James Vowles, niks kwalijks neemt.

"Hij blijft voor mij één van de beste strategen die er ooit is geweest. Bovendien is er veel moed nodig om je fout voor miljoenen mensen toe te geven."

De druiven voor Hamilton werden helemaal zuur toen de regerend wereldkampioen ook nog eens uitviel waardoor de derde plek van Vettel voldoende was om de leiding in het WK over te nemen.

Hoewel Lewis Hamilton over de boordradio flink foeterde op de strategische blunder van zijn team is hij volgens zijn teambaas het vertrouwen in Mercedes niet kwijt.

"Tijdens de debrief zei Lewis dat het team jarenlang een geweldige betrouwbaarheid heeft gehad en ook in Oostenrijk de snelste auto had. Het is het beste team waar hij voor heeft gereden en hij twijfelt dan ook niet dat we sterker terugkomen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur