© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff: 'Mercedes moet leren van haar fouten'

02 jul. 2018 15:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes leek af te stevenen op een dubbele podiumfinish maar stond tot haar eigen verbazing uiteindelijk met lege handen. Een strategische fout kostte Hamilton niet alleen de zege in Oostenrijk maar ook raakte de Brit de leiding in het WK kwijt. Teambaas Wolff baalt maar neemt geen maatregelen.

Wolff neemt falende strateeg in bescherming

"Nee, we hoeven niets te veranderen. We begrijpen wat er allemaal verkeerd is gegaan en waarom de fouten zijn gemaakt. Zo'n fout maken we niet nog een tweede keer. We moeten alleen niet vergeten dat het een complexe situatie is waarin we met zes auto's strijden," aldus teambaas Wolff.

Wolff voegt er vervolgens aan toe dat hij de bewuste strategische man, James Vowles, niks kwalijks neemt.

"Hij blijft voor mij één van de beste strategen die er ooit is geweest. Bovendien is er veel moed nodig om je fout voor miljoenen mensen toe te geven."

De druiven voor Hamilton werden helemaal zuur toen de regerend wereldkampioen ook nog eens uitviel waardoor de derde plek van Vettel voldoende was om de leiding in het WK over te nemen.

Hoewel Lewis Hamilton over de boordradio flink foeterde op de strategische blunder van zijn team is hij volgens zijn teambaas het vertrouwen in Mercedes niet kwijt.

"Tijdens de debrief zei Lewis dat het team jarenlang een geweldige betrouwbaarheid heeft gehad en ook in Oostenrijk de snelste auto had. Het is het beste team waar hij voor heeft gereden en hij twijfelt dan ook niet dat we sterker terugkomen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen