Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Toto Wolff: "Mercedes wilde Mick Schumacher een contract aanbieden"

Mick Schumacher staat na zijn Formule 2-race overwinning op het circuit van de Hungaroring weer veel in de belangstelling van de media. Toch zijn de resultaten van Duitser dit seizoen nog erg wisselvallig. Mercedes-teambaas Toto Wolff is echter van mening dat het jonge talent veel potentie heeft.

Toto Wolff heeft een aantal talenten verbonden aan Mercedes en weet daarom hoe moeilijk het is om jonge coureurs uiteindelijk in de Formule 1 te krijgen. "De weg naar een zitje in de Formule 1 is ontzettend lastig. Ik heb vaak het gevoel dat mensen onderschatten hoe moeilijk het is om überhaupt een kans te krijgen in de koningsklasse van de autosport", aldus Wolff tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Ik was tijdens de Grand Prix van Hongarije ontzettend blij met de overwinning van Mick Schumacher, want ik gun hem natuurlijk al het beste. In het verleden hebben we er dan ook aan gedacht om Mick een contract aan te bieden, maar we hadden simpelweg geen plaats voor hem. Het kostte ons op dat moment al te veel moeite om een plaats te vinden voor George Russell en Esteban Ocon, die natuurlijk ook al bij ons onder contract staan."

De Oostenrijker is echter hoopvol gestemd over een mogelijke F1-carrière voor Schumacher: "Mick beschikt niet alleen over talent, maar ook over persoonlijkheid. In de afgelopen twee jaar heb ik hem een enorme groei zien doormaken en ik ben ervan overtuigd dat zijn moment in de koningsklasse van de autosport zal komen!"

9 reacties