Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff opgelucht na 'zeer slechte' race in Mexico

Nadat Mercedes in Amerika de constructeurstitel veilig had gesteld, moest het in Mexico gebeuren voor Lewis Hamilton. De Brit wilde zijn vierde wereldtitel vieren met een klinkende overwinning maar zo ver kwam het geen moment.

Hamilton had op voorhand al aangekondigd dat er bij de start van alles kon gebeuren. Daarin kreeg hij ook zeker gelijk. Alleen had hij ongetwijfeld niet verwacht dat hij zelf hiervan de dupe zou worden. Hamilton kwam in aanraking met Vettel en moest met een lekke band terug naar de pits. Vervolgens kwam hij als laatste terug op de baan en begon hij moeizaam aan zijn inhaalrace. Uiteindelijk werd hij negende en doordat Vettel 'slechts' vierde werd, was het genoeg om zijn vierde wereldtitel binnen te halen. Teambaas Wolff verscheen dan ook zichtbaar opgelucht voor de camera's van Sky Sports. "Echt, ik haatte elk deel van de race. Het was slecht en duurde veel te lang. Direct na de crash had Lewis geen idee hoe het er voor stond, was Sebastian nog in de race, hoeveel punten kan hij nog halen? We hebben hem toen ingelicht over de situatie op de baan en vervolgens konden we ons focussen op de race en proberen het beste ervan te maken."

Over de aanrijding tussen Vettel en Hamilton in de eerste bocht kon Wolff nog niet zoveel zeggen. "Dat moet ik eerst nog even terugzien. Het gaat natuurlijk wel om het kampioenschap en ik denk dat Vettel normaal gesproken een straf had gekregen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden