© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff opgelucht na 'zeer slechte' race in Mexico

30 okt. 2017 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Nadat Mercedes in Amerika de constructeurstitel veilig had gesteld, moest het in Mexico gebeuren voor Lewis Hamilton. De Brit wilde zijn vierde wereldtitel vieren met een klinkende overwinning maar zo ver kwam het geen moment.

Toto Wolff erkent dat GP Mexico bol stond van de spanning

Hamilton had op voorhand al aangekondigd dat er bij de start van alles kon gebeuren. Daarin kreeg hij ook zeker gelijk. Alleen had hij ongetwijfeld niet verwacht dat hij zelf hiervan de dupe zou worden. Hamilton kwam in aanraking met Vettel en moest met een lekke band terug naar de pits.

Vervolgens kwam hij als laatste terug op de baan en begon hij moeizaam aan zijn inhaalrace. Uiteindelijk werd hij negende en doordat Vettel 'slechts' vierde werd, was het genoeg om zijn vierde wereldtitel binnen te halen. Teambaas Wolff verscheen dan ook zichtbaar opgelucht voor de camera's van Sky Sports.

"Echt, ik haatte elk deel van de race. Het was slecht en duurde veel te lang. Direct na de crash had Lewis geen idee hoe het er voor stond, was Sebastian nog in de race, hoeveel punten kan hij nog halen? We hebben hem toen ingelicht over de situatie op de baan en vervolgens konden we ons focussen op de race en proberen het beste ervan te maken."

Over de aanrijding tussen Vettel en Hamilton in de eerste bocht kon Wolff nog niet zoveel zeggen.

"Dat moet ik eerst nog even terugzien. Het gaat natuurlijk wel om het kampioenschap en ik denk dat Vettel normaal gesproken een straf had gekregen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen