Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff pissig na uitblijven straf Max Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff was het op z'n zachtst gezegd niet eens met de beslissing van de stewards om Max Verstappen niet te straffen na de kwalificatie in Mexico. Volgens de teambaas hinderde Verstappen overduidelijk Valtteri Bottas en verdiende hij daar een straf voor.

Tijdens het laatste gedeelte van de kwalifcatie moest Max Verstappen aan de kant voor Valtteri Bottas, die bezig was met een snelle run. In het stadiongedeelte stuurde Verstappen naar links, Bottas reed er langs en blokkeerde zijn voorwiel. Volgens Bottas en Wolff kwam dat omdat hij gehinderd werd door Verstappen. Het incident werd onderzocht door de stewards, maar die besloten dat Verstappen Bottas niet ophield en dus volgde er geen straf voor de Nederlander. Mercedes-teambaas Toto Wolff was het daar echter totaal niet mee eens. "De afgelopen zeven dagen waren niet de beste in de geschiedenis op het gebied van straffen uitdelen" , was de geïrriteerde reactie van Wolff op het besluit van de wedstrijdleiding.

De kwestie kreeg dus geen vervelend staartje voor Max Verstappen, die zich na afloop van geen kwaad bewust was. "Wie heb ik geblokt dan? Bottas kon er gewoon langs, ik kon niet verder naar links" , was Verstappen duidelijk. Valtteri Bottas was echter overtuigd dat hij werd gehinderd door Verstappen. "Ik heb zeker tijd verloren door zijn actie. Ik moest wat meer naar rechts sturen, waardoor ik blokkeerde. Het was zeker niet gelijk aan een ronde op een vrije baan" , klaagde Bottas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'