Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff: 'Softwareprobleem kostte Mercedes de overwinning in Australië'

Lewis Hamilton leek de beste papieren te hebben voor de overwinning tijdens de GP van Australië. Op dominante wijze pakte hij zijn 73e pole maar de statistieken lieten al zien dat de pole in Australië geen garantie biedt voor de zege.

In de afgelopen acht races won slechts twee keer degene die vanaf pole was vertrokken. Ook in deze editie van de Grand Prix van Australië bleek dat de pole geen garantie is voor succes. Hamilton verloor de leiding aan Sebastian Vettel toen hij als eerste van de twee kemphanen ging pitten en moest vervolgens met lede ogen toezien dat de Duitser vervolgens bij zijn pitstop hem voor bleef. Teambaas Toto Wolff laat in gesprek met Sky Sports dan ook weten enorm te balen van het mislopen van de overwinning in Australië.

Volgens Wolff heeft het alles te maken met een softwareprobleem waardoor Hamilton verkeerde informatie kreeg doorgespeeld. "We hadden vandaag echt wel het tempo waardoor het voor ons heel moeilijk is om dit te accepteren. Het voelt alsof we de overwinning hebben weggegeven." "We hebben een softwareprobleem met de data. Het gat dat wij nodig hadden werd verkeerd berekend door de systemen. We dachten dat het gat groot genoeg was maar vervolgens zagen we op tv dat het niet voldoende was." "Dit probleem moeten we nu eerst gaan oplossen."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel