Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Toto Wolff steunt Susie in juridische strijd met FIA: "Gaan tot 't gaatje"

Deze week gaf Susie Wolff aan juridische stappen te ondernemen tegen de FIA, nadat men haar onpartijdigheid als FIA-kopstuk in twijfel had getrokken. Haar man, Toto Wolff, reageert.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In december kwamen Toto en Susie Wolff als echtpaar onder vuur te liggen. Aanleiding was een artikel van een magazine waarin gesteld werd dat Susie als FIA-kopstuk, nauw betrokken bij de F1 Academy, vertrouwelijke informatie zou hebben gedeeld met Toto. Teams zouden daarover geklaagd hebben.

Toen de FIA aangaf een onderzoek te starten, gaven alle teams unaniem aan dat die klacht niet vanuit hen kwam. Weer iets later trok de FIA de keutel weer in, maar Susie Wolff is van mening dat het leed toen al was geschied en dat imagoschade niet voorkomen kon worden, vandaar de stappen. Hoe kijkt echtgenoot Toto daar naar?

"Allereest is Susie een sterke vrouw, die laat zich niet vertellen wat te doen. Ze volgt haar idealen en dat is nu ook het geval. Ze is er ook niet emotioneel onder, maar ze heeft wel het gevoel dat haar onrecht is aangedaan. Dat moet gehoord worden en niks weerhoudt haar ervan", aldus Toto tegenover Sky Sports F1.

"En het is ook wel zo dat we dit jaar voortdurend over zaken spreken waarin nauwelijks transparantie verschaft wordt. Lewis Hamilton had het daar dit weekend ook al over. Natuurlijk moet het we het hebben over hoe mooi deze sport is en het liefst niet over andere zaken, maar dit zijn wel zaken die aangekaart moeten worden."

Wat hoopt Susie er volgens Toto Wolff uit te halen? "Susie is haar in mijn ogen grondige werk al enkele maanden geleden begonnen en we zullen tot het gaatje gaan. Voor haar is het het belangrijkst dat boven tafel komt wat er is gebeurd en dat mensen daar de verantwoordelijkheid voor nemen, in plaats van dat alles onder het tapijt wordt geveegd."

"Ik denk dat dat breder geldt voor deze sport. We opereren op zo'n succesvol platform, maar misschien moeten we onze waarden eens toetsen aan de wereld buiten de sport. We hoeven dit soort klappen niet zomaar te accepteren, maar we moeten de sport zo transparant mogelijk maken."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China