© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff verwacht een zware strijd met Ferrari op Monza

31 aug. 2017 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Na drie dominante jaren wordt Mercedes dit Formule 1 seizoen eindelijk weer eens uitgedaagd. Tijdens de GP van België boekte Mercedes haar zevende zege van dit seizoen maar van een leien dakje ging het bepaald niet. Met nog acht races te gaan, verwacht Mercedes dan ook dat het nog een zware kluif heeft aan Ferrari en dan met name aan Sebastian Vettel.

Wolff gaat uit van een heroïsche strijd met Ferrari voor de titel

Lewis Hamilton begon dit Formule 1 seizoen als de torenhoge favoriet voor de wereldtitel. Echter na twaalf races kijkt hij tegen een achterstand van zeven punten aan op klassementsleider Sebastian Vettel. Door zijn zege in Spa knabbelde de Brit weliswaar wat van zijn achterstand maar zijn teambaas verwacht dat er nog heel wat strijd geleverd moet worden om uiteindelijk beide titels veilig te stellen.

Voorafgaande aan de GP van Italië laat Wolff het volgende weten aan de pers.

"We zeiden voor Spa al dat het gevaarlijk is om van dingen uit te gaan en dat bleek ook wel in België. We hadden echt een zware kluif aan Ferrari en hoewel we als winnaar uit de strijd kwamen, was het echt maar met een zeer gering verschil."

© Mercedes AMG F1

Wolff verwacht dan ook dat Ferrari opnieuw goed partij biedt tijdens de GP van Italië waar ze natuurlijk kunnen rekenen op de steun van de Tifosi.

"De afgelopen jaren was Monza voor ons altijd een goed circuit. Het is een snelle baan met weinig downforce en dat ligt onze auto erg goed. Maar Ferrari is juist sterk in het aanremmen voor de bochten. Het team dat het beste met alle omstandigheden omgaat, wint in Monza."

Wolff geeft echter wel toe dat de heftige strijd met Ferrari ervoor zorgt dat de ontwikkeling van de nieuwe auto voor 2018 vertraging oploopt.

"Normaal richt je je in deze fase van de strijd al op het nieuwe seizoen. Dat is nu echter niet aan de orde. Onze missie is duidelijk: 'We willen voor en na een mega grote regelwijziging de titel winnen'. Niemand verwachtte een gemakkelijke strijd maar we werken er hard aan om alles uit de WO8 te persen wat nodig is om te winnen."

Wolff verwacht dan ook dat de titelstrijd pas tijdens de laatste race wordt beslecht.

"We zijn klaar voor een epische strijd tot aan de finishlijn in Abu Dhabi. Het momentum zal ondertussen nog een paar keer wisselen, dat hebben we tot nu toe wel geleerd van dit seizoen!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen