© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff verwacht spannende strijd tussen Hamilton en Bottas

05 jan. 2018 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor het eerst in jaren was er bij Mercedes geen sprake van een onderlinge strijd. Hamilton pakte in alle rust zijn vierde wereldtitel en Bottas werd 'slechts' derde in het klassement. In 2018 kunnen de kaarten weleens anders worden geschud en ligt er misschien weer een Mercedes clinch op de loer.

Wolff verwacht een sterkere Bottas in 2018

Valtteri Bottas beleefde in 2017 een wisselvallig Formule 1 seizoen. De Fin begon ijzersterk voor zijn nieuwe werkgever en zag zichzelf als grootste uitdager van zijn teamgenoot. Halverwege het seizoen verloor Bottas terrein en kon hij het tempo van Hamilton niet meer bijbenen.

Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met drie overwinningen en vier poles waarmee hij het jaar afsloot als derde in het WK. Het gat met Hamilton bedroeg maar liefst 60 punten.

Bottas heeft zelf al aangegeven dat voor volgend jaar maar één ding telt en dat is strijden voor de wereldtitel. Velen denken echter dat Hamilton, Vettel en zelfs Max Verstappen een maatje te groot zijn voor de Fin.

Zijn teambaas, Toto Wolff, verwacht dat Valtteri Bottas in 2018 sterker zal zijn en weleens tot de grootste uitdager van Hamilton kan uitgroeien.

In gesprek met ESPN licht hij zijn gedachten hierover toe.

"Hij wil zich ook voor zichzelf bewijzen. Hij weet precies waar hij het vorig jaar heeft laten liggen en waar hij wel sneller was. Hij heeft een ongelofelijk sterk karakter en ik twijfel er dan ook totaal niet aan dat we dit jaar een sterkere Valtteri zien."

Wolff verwacht niet dat de onderlinge strijd uit de hand gaat lopen zoals het geval was met Hamilton en Rosberg.

"Dat is niet Valtteri zijn stijl. Hij wil het op de baan laten zien. Hij wil zichzelf bewijzen tegenover een viervoudig wereldkampioen. Als hij Lewis kan uitdagen dan heeft hij zijn plek verdiend tussen de grootste Formule 1 coureurs. Lukt hem dat niet, dan is er geen enkel excuus."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen