Toyota: "Alonso van harte welkom in Dakar-team"

Moht Fernando Alonso daadwerkelijk werk willen maken van een Dakar-avontuur, dan is hij bij Toyota aan het goede adres. Het merk waar hij nu al voor uitkomt in het WEC helpt hem maar wat graag op weg in de voor de Spanjaard nieuwe discipline.

Er is de voorbije dagen al heel wat gezegd en geschreven over een mogelijk Dakar-avontuur voor veelvraat Fernando Alonso. Toyota, dat in het WEC uitkomt met Alonso achter het stuur, is ook actief in Dakar en zou Alonso best een auto toevertrouwen.

"Ik weet dat er al wat gesprekken zijn gevoerd en ik denk dat Toyota Alonso prima wegwijs kan maken binnen in het cross country racen. Het zou fantastisch zijn voor Alonso als hij mee kan doen aan Dakar, maar het zou ook geweldig zijn voor ons. Hij zou een waardevolle toevoeging zijn aan het startveld", zo laat Toyota Gazoo Racing South Africa-teambaas Glyn Hall optekenen in gesprek met het Spaanse Marca.

Hall denkt bovendien dat de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen zeer van deelname aan de Dakar Rally zou genieten: "Fernando is een echte jager, die zeer van de uitdagingen van een zware rally als de Dakar zou kunnen genieten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen