© Antonin Vincent

Nieuwsoverzicht

Toyota heeft plan Dakar-deelname Alonso klaarliggen

Fernando Alonso is dichtbij een eerste kennismaking met de Dakar-machine van Toyota. De Spanjaard moet binnen afzienbare tijd testen in een Hilux van het Japanse merk.

Fernando Alonso racet tegenwoordig als hij kan alles wat los en vast zit. De Spanjaard heeft speciale interesse in de Dakar Rally en vroeg Toyota-fabriekscoureur Nasser Al Attiyah onlangs al of hij zijn auto niet eens aan de tand mocht voelen.

Alonso is zelf echter niet de enige die achter de schermen aan een Dakar-avontuur voor de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 werkt. Ook Toyota zelf lijkt zeer gecharmeerd van het idee. Volgens het goed geïnformeerde Autosport heeft de Japanse constructeur al een plan klaarliggen om Alonso naar Dakar te helpen.

Vanuit het hoofdkwartier van Toyota zou al zijn gebeld met Glyn Hall, teambaas van alles wat met de cross country-tak van Toyota te maken heeft. Een eerste test met Alonso zou daar al uit zijn voortgekomen. Die test moet na de 24 uur van Daytona (26 & 27 januari) plaatsvinden.

Gedurende die eerste test kan Alonso wennen aan de Hilux waarmee de Dakar Rally wordt gereden en kan zij zichzelf direct ook meten met de vaste Dakar-piloten.

Het is voor Toyota niet de eerste keer dat ze een circuitracer evalueren voor het mulle zand van de woestijn. Ooit werd Giniel de Villiers vanuit de toerwagens in een Dakar-bolide gezet. Vandaag de dag zetelt de Zuid-Afrikaan nog altijd in één van drie bolides van het Toyota-fabrieksteam, evenals de Nederlander Bernhard ten Brinke.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen