© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Toyota: 'Kimi Raikkonen mag zich bij ons komen bewijzen'

27 jun. 2018 16:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Mocht Kimi Raikkonen een keer een moderne Toyota WRC-auto aan de tand willen voelen, dan hoeft hij maar te bellen. Dat stelt de teambaas van het team dat de Toyota WRC-wagens runt.

'Er staat een auto voor hem klaar'

Er wordt al enige tijd gesproken over een terugkeer van Kimi Raikkonen naar het wereldkampioenschap rally. Hoewel de verhalen die de Fin linkten aan het Toyota-fabrieksteam opgeblazen werden, stelt teambaas Tommi Makinen dat er altijd een Yaris WRC voor hem klaar staat om hem op zijn minst te testen:

"Als hij in één van onze auto's wil rijden, dan zorgen we ervoor dat dat gebeurt", aldus Makinen in gesprek met Autosport.com.

Kimi's voormalig navigator in zijn WRC-jaren Kaj Lindstrom is tegenwoordig de sportief directeur van het Toyota WRC-team. Hij heeft nog niets van enige interesse van Raikkonen vernomen, maar zou een test van de Fin toejuichen:

"Er is nog niks besproken, maar het zou interessant zijn om te zien wat hij kan. We moeten echter wel oppassen met wat we zeggen, want voordat we het weten schrijft iedereen dat Kimi een jaar lang voor ons gaat rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen