© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Track record Max Verstappen GP Rusland

24 sep. 2018 18:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Dit weekend staat de Grand Prix van Rusland op het programma. Het evenement is bijna net zo jong als de carrière van Max Verstappen, die in Sotsji nog altijd jaagt op zijn eerste podiumplaats. Hij kwam er nooit verder dan de vijfde plaats.

2015 - Toro Rosso
De eerste kennismaking van Max Verstappen met het Sochi Autodrom is een positieve. De jonge Toro Rosso-coureur legt in een natte tweede vrije training beslag op de vierde plaats, om een dag later in de kwalificatie naar de negende tijd te snellen. Bij de start gaat het echter mis als Nico Hülkenberg spint en daarbij de auto van Verstappen raakt. De Nederlander voltooit de eerste ronde met een lekke band en moet de race van achteraan aanvangen.

Nadat de safety car voor twee ronden de baan in wordt geroepen begint Max Verstappen aan een voorzichtige opmars die hem uiteindelijk de elfde plaats oplevert. De nummer tien, Fernando Alonso, krijgt echter een tijdstraf vanwege het overschrijden van baanlimieten, waardoor Verstappen een plekje opschuift en zijn eerste Russische Grand Prix met een punt besluit.

Kwalificatie: 9e
Race: 10e

© Getty Images/Red Bull Contentpool

2016 - Toro Rosso
Aangezien de Grand Prix van Rusland in 2016 aan het begin van het seizoen wordt verreden, zetelt Max Verstappen dat jaar nog in de Toro Rosso, voorzien van een overjarige Ferrari-motor. De verwachting is dat de krachtbron naarmate het seizoen vordert meer aan vermogen moet inleveren, maar aan het begin van het seizoen kan hij nog aardig meekomen. Wederom kwalificeert Verstappen zich als negende.

Een dag later rijdt Verstappen een keurige race, waarbij hij door vroege pitstops van de mensen voor hem kortstondig op de tweede plaats rijdt. Na zijn pitstop duurt het echter niet lang voordat de pechduivel toeslaat. Het is zowaar de Ferrari-motor die hem in de steek laat en hem een dubbele puntenfinish in twee jaar ontzegt.

Kwalificatie: 9e
Race: DNF

2017 - Red Bull
In 2017 heeft Max Verstappen de Toro Rosso ingeruild voor de RB13 van Red Bull. De pk-arme Renault zorgt op de lange rechte stukken van het Sochi Autodrom ervoor dat Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo het tempo van de zwaargewichten niet kunnen volgen. Max Verstappen moet in de kwalificatie genoegen nemen met de zevende tijd.

Max Verstappen laat op de zondag echter zien dat hij een uitstekende starter is, waardoor hij direct een paar plaatsen opschuift. Dat is echter direct ook de enige winst die de Nederlander die race boekt. Op een minuut van Valtteri Bottas, die in Sotsji voor het eerste zegeviert, komt Max Verstappen als vijfde over de streep, zijn beste resultaat ooit op Russische bodem.

Kwalificatie: 7e
Race: 5e

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen