© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Track record Max Verstappen op Silverstone

05 jul. 2018 19:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Dit weekend staat Max Verstappen voor de vierde keer aan de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Op Silverstone kende Verstappen in voorgaande jaren zowel goede als slechte dagen.

Verstappen jaagt op tweede podiumplaats op Silverstone

2015 - Toro Rosso
In 2015 maakt Max Verstappen voor het eerst kennis met Silverstone. Met een Formule 1-auto wel te verstaan, want een jaar eerder reed hij er al met het Europees Formule 3-kampioenschap. Wat geweldig begint met een derde tijd in de eerste vrije training loopt uiteindelijk uit op een teleurstelling.

Op de zaterdag komt Verstappen door een gebrek aan grip aan de achterkant van zijn Toro Rosso niet verder dan Q2 en P13. Een dag later gaat het niet veel beter als hij na een vroege safety car-periode spint bij de herstart. Verstappen komt zachtjes tegen de muur tot stilstand, maar zijn race is over.

Kwalificatie: P13
Race: DNF

2016 - Red Bull
Na een prachtige tweede plaats op de Red Bull Ring in 2016 jaagt Max Verstappen op Silverstone op een tweede podiumklassering op rij. Red Bull neemt op de vrijdag al direct achter Mercedes en vóór Ferrari stelling. Met diezelfde onderlinge verhoudingen stuurt Verstappen zijn RB12 op zaterdag naar de derde startplaats, pal voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Een dag later is het Max Verstappen die op een opdrogende baan Nico Rosberg uitdaagt en aanvalt voor de tweede positie in de race. Zijn pogingen slagen, maar als de baan droger wordt, is het Nico Rosberg die weer overeind krabbelt en Max Verstappen passeert. Ondanks versnellingsbakproblemen weet Rosberg Verstappen tot de finish achter zich te houden, maar omdat de Duitser door het team werd geassisteerd bij het managen van zijn problemen, krijgt hij een tijdstraf van tien seconden. Max Verstappen erft zodoende de tweede plaats.

Kwalificatie: P3
Race: P2

2017 - Red Bull
In 2017 vecht Max Verstappen opnieuw een verbeten duel uit, dit keer met Sebastian Vettel. De Duitser was sneller in de kwalificatie, maar de Nederlander passeert hem bij de start. In een poging van de Duitser om Max Verstappen te verschalken rijden ze bochtenlang zij aan zij, waarbij Max Verstappen even van de baan af wordt gedrukt. "He wants to play bumper cars or something", zo roep Verstappen over de boordradio.

Vettel grijpt uiteindelijk de undercut aan om Verstappen alsnog te passeren, maar verliest veel terrein als hij later een lekke band krijgt. Max Verstappen finisht de race uiteindelijk net buiten het podium als vierde. Hij was van diezelfde positie gestart, nadat hij door een gridstraf van Bottas één plekje op de grid mocht opschuiven.

Kwalificatie: P5
Race: P4

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen