Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trainer PSV: "Als Verstappen uitvalt, gaat de televisie uit"

PSV-hoofdtrainer Ernest Faber is een groot autosportliefhebber. Hij stapt als zijn volle agenda dat toelaat zelf graag op een kart en volgt de Formule 1 op de voet. Maar als Max Verstappen uitvalt, gaat de televisie uit.

PSV-hoofdtrainer Ernest Faber heeft eigenlijk altijd wel iets gehad met autosport: “Zodra het een stuur en vier of zelfs twee wielen had, vond ik het interessant”, zo begint Faber in een exclusief interview met RacingNews365 . Met name sinds Max Verstappen zijn kunsten in de Formule 1 vertoonde, nam de interesse in het mekka van de autosport toe. “Maar als Max Verstappen uitvalt, gaat ook de televisie uit”, zo is hij eerlijk. “En als ik het moet missen vanwege mijn werk, dan kijken we de samenvatting terug.” De eerste meters van Verstappen in de Formule 1 vielen ongeveer samen met de eerste meters van vader en zoon Faber – zoonlief Cas voetbalt bij FC Eindhoven en deelt dezelfde passie voor autosport – op de karts. Maar dan wel op echte racekarts. Nadat men een keer de standaard huurkarts verruilde voor het snellere werk, waren ze verkocht, zozeer zelfs dat ze op enig moment een les volgden bij een instructeur. “Die man wees aan waar we moesten remmen en in eerste instantie denk je dan ‘kan dat wel!?’, maar met die cursus hebben we echt seconden van onze rondentijden af weten te snoepen. Maar terwijl wij na enkele rondjes gebutst uit zo’n kart stappen, doet Max Verstappen hetzelfde, maar dan anderhalf uur aan één stuk, waarbij de krachten op zijn lichaam natuurlijk nog veel groter zijn. Petje af, hoor!”

Max Verstappen wordt wereldkampioen in 2020

Ernest Faber

Gevraagd naar wie er het beste overweg kan met de karts, moet de man die bij PSV tevens aan het hoofd staat van de jeugdopleiding, zijn zoon aanwijzen. “Hij heeft meer talent dan ik”, geeft hij schoorvoetend toe, om direct de score op een 1-1 gelijkspel te brengen: “Ik ben beter in het dagelijkse verkeer.” Vader en zoon Faber zijn onder de indruk van de kwaliteiten van Verstappen en gevraagd naar wie er dit jaar favoriet is voor de wereldtitel, klinkt het in koor: “Max Verstappen.” Dat vraagt natuurlijk om een toelichting. “Verstappen roept al twee jaar dat hij er klaar voor is. Hij is nog altijd dat supertalent, maar wel met twee extra jaren aan ervaring op zak. Hij zat er al dicht tegen aan en dit jaar beschikt hij denk ik over een goede en betrouwbare auto. Voor een groot concern als Red Bull is dit ook wel echt het jaar om toe te slaan”, aldus Faber sr. Kijkend naar echte concurrenten voor Verstappen, komt de PSV-voorman niet verder dan Mercedes met Lewis Hamilton: “Hamilton en Verstappen, dat zijn de toppers. Bij Ferrari zit weliswaar veel snelheid, maar daar hebben ze de rest gewoon niet op orde. Als we echt moeten kiezen, zetten wij ons geld op Verstappen.” Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'