Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Faber: "Ik zie in Max Verstappen een echte spits"

PSV-hoofdtrainer Ernest Faber is een groot autosportliefhebber. Hij stapt als zijn volle agenda dat toelaat zelf graag op een kart en volgt de Formule 1 op de voet. Speciale aandacht gaat uit naar Max Verstappen, in wie hij, om in voetbaltermen te blijven, een échte spits ziet.

Ernest Faber is sinds het ontslag Mark van Bommel bij PSV Eindhoven werkzaam als hoofdtrainer van het eerste team. Dat werk levert hem een drukke agenda op, óók in tijden van corona, maar als het even kan volgt hij de Formule 1 op de voet. Faber laat in een exlusief gesprek met RacingNews365 weten een groot fan te zijn van Max Verstappen. "Eigenlijk is het zo dat als Max Verstappen uitvalt, dat ik dan klaar ben met de race", geeft hij grif toe. Zijn zoon Cas, voetballer bij Keuken Kampioen Divisie-club FC Eindhoven, valt zijn vader in de rede en stelt dat hij wél blijft zitten. Al wil dat niet zeggen dat hij niet net zo'grote supporter is van de Red Bull-coureur. Het tweetal, dat zelf het kartcircuit niet schuwt, zie foto hieronder, neemt de hoed af voor wat de 22-jarige Verstappen, jong als dat hij is, laat zien in de Formule 1. "Met name zijn mentale weerbaarheid vind ik ronduit indrukwekkend", aldus Ernest Faber. "Ik kijk met bewondering naar met welke kalmte hij zich staande houdt in een wereld waar de druk juist vol op de ketel staat. Hij kan daarin een voorbeeld zijn voor de jonge gasten van PSV."

Zijn mentale weerbaarheid vind ik ronduit indrukwekkend

Ernest Faber

Max Verstappen is een PSV-supporter en hoewel Faber al heel wat jaartjes meedraait bij de Eindhovense topclub heeft hij hem nooit ontmoet, iets waar hij zeker voor open staat. Schuilt er in de Limburger wellicht een voetballer en zo ja, op welke positie zou Faber hem dan neerzetten? Hij hoeft daar niet lang over na te denken. "Ja, dan denk ik dat Max Verstappen een echte spits is. Hij rijdt altijd aanvallend, wil scoren en hij heeft een neusje voor de kansen die zich aandienen", zo schat de geboren Eindhovenaar Verstappen in, om daar grappend aan toe te voegen: "Met zijn snelheid zou hij natuurlijk ook een goede vleugelspeler zijn." Zoon Cas denkt daar net iets anders over. Volgens hem is Verstappen qua karakter een echte middenvelder, een spelverdeler misschien wel: "Honderd procent zeker. Hij is snel en kan in bepaalde situaties heel snel schakelen, twee belangrijke eigenschappen die een spits niet per se hoeft te hebben."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'