Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Trammelant bij Ferrari? Leclerc ontkent interne ruzies: "We zijn extreem verenigd"

Hoe gaat het bij Ferrari, vier dagen nadat de stemming aan de twee kanten van de Ferrari-garage compleet verschillend was? Volgens Leclerc was er teleurstelling, maar hij benadrukt dat het in tegenstelling tot de geruchten intern allemaal koek en ei is bij het Italiaanse team.

Binotto Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc kende een teleurstellende zondag in Groot-Brittannië. Hij leek op weg naar de overwinning, maar moest uiteindelijk machteloos toekijken hoe achtereenvolgend Carlos Sainz, Sergio Perez en Lewis Hamilton hem voorbij raasden, nadat Ferrari ervoor had gekozen om de Monegask als enige topper geen nieuwe banden te geven.

De Ferrari-coureur wil zijn team niet afvallen, maar benadrukt dat er fouten zijn gemaakt. "We hebben de strategie besproken, uiteraard. Er waren dingen die beter konden, want we lagen eerste en tweede, maar finishten eerste en vierde. We weten waar we fouten hebben gemaakt en ik hoop dat we dingen kunnen verbeteren."

Gevraagd of de Ferrari-pitmuur anders moet gaan opereren en misschien een coureur moet voortrekken, houdt Leclerc zich in. "Ik weet niet of de aanpak anders moet. Het is ook niet aan mij om daar iets over te zeggen. Ik focus me op mijn eigen werk en probeer mijn best te doen op het circuit."

"Persoonlijk denk ik niet dat er iets is dat ik zelf anders had kunnen doen, maar als een team hebben we nu wel wat dingen aangepast. De communicatie tijdens de race en we moeten klaar zijn op zulke momenten. Zodra de safety car de baan op komt, moet je meteen een beslissing nemen. Als je niet klaar bent, dan wordt het lastig."

Binotto bezoekt Monaco

Tussen de Britse en Oostenrijkse Grand Prix zag Binotto zich genoodzaakt om zijn stercoureur op te zoeken in Monaco. De twee dineerden samen, zo was op social media te zien. Wat werd er daar allemaal besproken?

"We hebben deze week veel gepraat over de laatste twee races. Direct na de race praatte Mattia met mij omdat hij zag dat ik enorm teleurgesteld was. Hij snapte dat, maar wilde benadrukken dat ik een hele goede race had gereden onder de omstandigheden."

"Uit eten gaan we vaker, maar hij is dit keer naar Monaco gekomen, omdat de laatste vijf races erg lastig waren voor mij. Ik wilde graag thuis zijn om even afstand te nemen van alles, zodat ik dit weekend helemaal honderd procent kon zijn. Hij heeft met mij over de laatste vijf races gesproken."

Leclerc valt zijn team in ieder geval niet af. Heeft Binotto hem gevraagd om in het openbaar Ferrari te sparen? "Er is tijdens een race veel adrenaline en ik probeer het altijd in te houden, maar soms ben je gewoon teleurgesteld en wil je dat uiten. Er is mij nog nooit verzocht om niets te zeggen, maar je probeert je altijd in te houden. Wat ik zeg kan al snel breed worden uitgemeten en uit proportie worden geblazen. Dat is niet wat ik wil."

Ferrari niet verdeeld

In de Italiaanse media werd gespeculeerd over interne frictie bij het Ferrari-team. Zo viel het op dat er slechts een handjevol personeel in de hekken hing toen Carlos Sainz winnend over de lijn ging, en niet het hele team.

Leclercs deel van de garage zou daarna geweigerd hebben om deel te nemen aan de groepsfoto, omdat ze ontevreden waren over de strategie, maar volgens de coureur klopt er helemaal niets van die roddels in de Italiaanse media.

"Dat is echt onwaar. Ik zou willen dat ik deze vraag niet moest beantwoorden en dat ik me hier niet hard voor moest maken. We zijn extreem verenigd", benadrukt Charles.

"Is er teleurstelling na de laatste race omdat we eerste en vierde eindigden? Ja natuurlijk. Waren we heel, heel blij dat Carlos zijn eerste race won? Natuurlijk waren we dat."

"We waren echter eerste en tweede voor de safety car en finishten eerste en vierde, dus er is wel wat teleurstelling. Er is echter geen verdeling binnen het team, op welke manier dan ook."

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"