© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Trotse Hülkenberg: 'Ik heb nog nooit betaald voor een F1-zitje'

20 aug. 2018 15:25 Jan van der Burgt 0 reacties
In een tijd waarin potentiële Formule 1-coureurs vaak geld moeten betalen voor een zitje is Nico Hülkenberg één van de coureurs die geen diep zakken meeneemt naar de teams waarvoor hij werkt. Dat gegeven maakt de Duitser trots.

"Dat is anno 2018 best een prestatie", zo legt Nico Hülkenberg in gesprek met Autosport.com uit, doelend op het feit dat hij nog nooit heeft betaald voor een F1-zitje.

"Dat ik in tijden waarin geld in de Formule 1 regeert weet te overleven, zegt in mijn ogen iets over mijn kwaliteiten als rijder", vervolgt de Duitser, die daar wel een kanttekening bij plaatst:

"Overleven alleen is voor mij niet genoeg. Ik wil meer dan dat. Maar de timing daarvoor moet goed zijn. Je moet op het juiste moment in de juiste auto zitten. Daarom ben ik nog altijd actief in de Formule 1. Ik wacht op die ene kans. Mijn carrière is nog niet klaar."

Hülkenberg hoopt en verwacht dat hij bij Renault op de juiste plek zit om uiteindelijk in aanmerking te komen voor overwinningen: "Ik zit nu bij een erg goed team. Met één gezamenlijk visie streven we dezelfde doelen na. We werken er hard aan die doelen te bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen