Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Trotse Hamilton gelooft niet in wonderoplossing voor problemen Mercedes

Lewis Hamilton heeft aangegeven hoe Mercedes dit weekend verschillende dingen gaat proberen in een poging het probleem van porpoising.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Mercedes heeft een vol programma voor de boeg dit weekend. Lewis Hamilton heeft aangegeven dat zijn team flink aan het experimenteren zal slaan om het probleem van porpoising het hoofd te bieden.

Mercedes had meer dan andere teams last van het gestuiter van de auto op de rechte stukken. Het circuit in Jeddah, daar waar dit weekend de Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden, kent veel stukken die volgas zijn en dus kan Mercedes weleens extra gehinderd worden door problemen.

Hamilton geeft aan hoe Mercedes daar mee om gaat: "Er zijn bergen werk verzet de laatste drie dagen", zo laat Hamilton optekenen tegenover onder andere RacingNews365. "Ik ben erg trots op de manier waarop mijn team het hoofd niet laat hangen, gefocust blijft en hoe men zich door stapels data heen werkt."

Mercedes slaat aan het experimenteren

Mercedes hield in Bahrein de schade nog enigszins beperkt met respectievelijk de derde en vierde plaats voor Hamilton en George Russell. Het team profiteerde van de malheur van Red Bull, want qua pure snelheid was de W13 niet opgewassen tegen de F1-75 van Ferrari en de RB18 van Red Bull.

Hoewel de constructeurskampioenen het nodige achter de hand hebben om uit te proberen, gelooft Hamilton niet dat de wonderoplossing er tussen zit: "We willen achterhalen wat de problemen die we hebben veroorzaakt. We werken stug door om erachter te komen hoe en wat en hoe we dat kunnen oplossen zonder aan performance in te leveren en om uiteindelijk juist aan performance te winnen."

"Maar in slechts drie dagen, wat erg weinig is tussen twee weekenden, gaan we echt geen enorm verschil merken. Maar we gaan verschillende dingen proberen en voor een coureur is het altijd spannend om dan in de auto te springen en erachter te komen of iets voor wat meer performance zorgt."

"De anderen echter zien er nog steeds zeer sterk uit en zoals ik vorige week al aangaf, is het geweldig om na enkele moeizame jaren Ferrari weer van voren te zien."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022