Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Trotse Jos Verstappen haalt met succes de finish in Belgische WK-rally

Jos Verstappen heeft de WK-rally in Ieper afgerond. Het was de eerste keer ooit dat hij op het hoogste rallyniveau reed, maar het ging hem prima af. Op een zaterdags foutje na doorstond hij de vuurdoop met verve.

Jos Verstappen Ieper 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © WRC

Jos Verstappen heeft een overwegend positief rallyweekend, met tussendoor een fout, op een positieve noot afgesloten. De Nederlander ging op zaterdag de fout in. eindigde in een (droge) sloot en moest daardoor een aantal proeven overslaan, maar op zondag ging het weer voortvarend en klokte Verstappen een aantal mooie tijden.

"Alles ging goed deze zondag. Mijn gelimiteerde kennis van het parcours heeft zijn effect gehad, maar daarom zijn we hier en doen we mee aan deze rally: om te leren en ervaring op te doen", zo laat hij met een glimlach optekenen op Verstappen.com.

"Voor mij en mijn navigator Harm van Koppen was het namelijk de eerste keer dat we de rally in Ieper reden. We weten hoe lastig het kan zijn, en op zaterdag werden we verrast. Dat was echt zonde, want anders hadden we een mooi eindresultaat neer kunnen zetten."

Een tevreden Verstappen

Toch kan Verstappen met een opgegeven hoofd terugkijken, want na een aantal goede resultaten op vrijdag en zaterdag, met als hoogtepunt de tiende plek tijdens een van de proeven, ging het op zondag ook weer prima met een 25e, 26e, 24e en 25e positie. Daarbij moet gezegd worden dat de tien WRC1-bolides bovenaan het klassement sowieso een stukje sneller gaan dan de WRC2-bolide van Jos.

"Ik ben blij dat ik op zondag weer achter het stuur kon kruipen en ik ben tevreden met het resultaat. We hebben veel geleerd en ik ben er trots op dat we de finish hebben gehaald", aldus de voormalig Formule 1-coureur en vader van de regerend F1-kampioen Max Verstappen.

De overwinning van de WRC-rally was voor Ott Tanak, terwijl Stéphane Lefebvre er in de WRC2-klasse, waar ook Jos aan meedeed, met de zege vandoor ging.

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken