Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trotse Perez onder de indruk van 'ongelooflijke' Verstappen: "Hij schakelde een tandje bij"

Sergio Perez feliciteert Max Verstappen met zijn tweede wereldtitel en zag zijn hem in het jaar ongelooflijk veel verbeteren. De Mexicaanse coureur blikt terug op een geslaagd raceweekend in Japan.

We worden dit Formule 1-seizoen nog getrakteerd op vier extra races, maar de wereldkampioen van 2022 is al bekend. Zoals men al een aantal races had zien aankomen, is dat Max Verstappen. De Nederlander is niet meer in te halen in het kampioenschap en scoorde genoeg punten om teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Charles Leclerc buitenspel te zetten voor de titel. Met twaalf overwinningen in achttien races is het een uiterst dominant seizoen voor Verstappen. Perez scoorde zelf twee overwinningen en ziet zijn teamgenoot net als in 2021 op een ander niveau rijden. "Ik ben heel trots op wat Max dit seizoen heeft gedaan. Hij verbeterde zich wederom als coureur", zo looft hij. "In het begin van het seizoen streed ik nog tegen hem, maar halverwege het jaar schakelde hij een tandje bij." "De manier waarop hij reed in sommige races was ongelooflijk. Het is een geweldige uitkomst voor het team in Japan. Voor Honda hier een één-twee scoren is niet te geloven."

Perez richt zich op constructeurstitel Red Bull

Perez had al enige tijd aan zien komen dat zijn teamgenoot wereldkampioen zou worden. Het gat was al een aantal races enorm en de coureurstitel is veiliggesteld, maar er is nog een titel te veroveren. "Hopelijk kunnen we binnenkort ook de constructeurstitel binnenslepen, dat zou fantastisch zijn. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen." Terugblikkend op de GP van Japan is Perez tevreden met de tweede plaats. "Ik had een fantastisch gevecht met Charles en het was fijn dat we nog konden racen. Op een gegeven moment leek het alsof het niet kon, maar uiteindelijk was het een fantastisch gevecht waarin we hard pushten tot de finish. Het was lastig om zonder DRS in te halen, maar ik hield de druk erop en hij maakte een fout, kreeg een straf en ik kreeg de tweede plaats", aldus de Red Bull-rijder.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"