Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Trotse Perez past doelstelling aan voor GP België: "Van begin tot eind erbij zitten"

Sergio Perez gaat onder wat minder druk naar de Grand Prix van België aankomend weekend. De Mexicaan wist tot nu toe pas twee races te winnen in de beste auto van het veld, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen er met de andere negen overwinningen vandoor wist te gaan.

Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije duurde het nog geen tien minuten voordat Sergio Perez zijn Red Bull in de muur geparkeerd had. Ook na de kwalificatie op zaterdag had Perez wederom wat goed te maken nadat hij slechts de negende tijd reed. Met de snelste auto van het veld een negende tijd rijden terwijl zijn teamgenoot vanaf P2 mocht aanvangen was geen optimaal resultaat.

Op zondag wist hij zichzelf terug naar het podium te rijden en dit resulteerde in een derde plek voor de Mexicaan en een eerste plek voor zijn teamgenoot Max Verstappen. Het team van Red Bull neemt hiermee het record van meest opeenvolgende overwinningen over. Het record was in handen van McLaren, waar iconen Alain Prost en Ayrton Senna in 1988 maar liefst elf wedstrijden op rij wisten te winnen.

Sergio Perez kijkt desondanks terug op een geslaagd weekend op de Hungaroring. "Het was een geweldige teamoverwinning in Hongarije, het is ongelofelijk om deel uit te maken van zo'n historisch moment in de Formule 1. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team en wat we samen bereiken." De Red Bull-coureur benadrukt dat dit resultaat te danken is aan de inzet van het team: "Iedereen heeft het hele weekend ongelofelijk hard gewerkt en de beloning was het eindresultaat."

Nieuwe doelstelling voor de Mexicaan

Aankomend weekend staat de Grand Prix van België op het programma, waarbij de twintig coureurs een druk schema hebben vanwege het sprintweekend. Er wordt dus al op vrijdag gekwalificeerd voor de hoofdrace op zondag en zaterdag gaan de mannen kwalificeren voor de sprintrace, die later die dag om half vijf verreden gaat worden.

De verwachting is dat het in Spa het gehele weekend gaat regenen. Perez houdt hier ook al rekening mee. "Het weer zal lastig worden, zoals het altijd in Spa is, en we hebben het sprintformat dus de runs zouden wel eens behoorlijk gelimiteerd kunnen zijn." De Mexicaan heeft het doel gesteld om beter te presteren: "Voor mij gaat het er in België om dat ik een stap vooruit zet qua prestaties en dat ik er vanaf het begin tot het eind bijzit. Ik zal moeten blijven pushen en zoals altijd is het doel om het best mogelijke resultaat neer te zetten."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"