Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Trotse Verstappen reageert op evenaren Senna: "Geweldig, maar ik haat de vergelijking"

Max Verstappen is in de Formule 1 Grand Prix van Canada qua overwinningen op gelijke hoogte gekomen met Ayrton Senna, dat zal je niet zijn ontgaan. Wat voor emoties roept dat bij de Red Bull-coureur zelf op?

Ayrton Senna staat nog altijd te boek als één van grootste Formule 1-coureurs aller tijden. Niet voor niets wordt het echt als een groot ding gezien als iemand diens statistieken evenaart, zoals Max Verstappen deed door het aantal overwinningen van 41 te benaderen.

Daarom wordt na afloop van de race in Canada ten overstaan van onder andere RacingNews365 natuurlijk ook Verstappen gevraagd hoe hij naar dat statistiekje kijkt. Zijn antwoord is broodnuchter, maar er klinkt wel degelijk enig gevoel van trots in door.

"Ik haat het om coureurs uit verschillende generaties zo met elkaar te vergelijken. Het enige wat ik hier over kan zeggen is dat toen ik als klein kind in de karts droomde van een F1-carriére, ik me nooit voor had kunnen stellen dat ik 41 overwinningen zou pakken."

"Dus ja, natuurlijk, het is ongelooflijk om dat aantal van Ayrton te evenaren. En natuurlijk ben ik daar trots op, maar ik hoop vooral dat het hier niet bij blijft. Ik hoop dat we meer races kunnen blijven winnen", zo besluit de Red Bull-coureur zijn antwoord.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken