Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Circuit Zandvoort

Trulli: "Mooi dat Nederlandse F1-fans weer een eigen GP krijgen!"

Veel oud Formule 1-coureurs zijn nog bekend met het circuit van Zandvoort. Zij reden er zelf op weg naar richting de Formule 1. Zo ook Jarno Trulli, die in 1996 nog deelnam aan de Formule 3-race op het circuit in de duinen. De Italiaan is dan ook blij met de terugkeer van het Nederlandse circuit op de Formule 1-kalender.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De voormalig winnaar van de GP van Monaco kan zich het circuit in Nederland nog goed herinneren: "Het is al even geleden dat ik nog eens op het circuit in Zandvoort was. Toch staat me bij dat het een spectaculair circuit was waar de coureur het verschil kon maken. Mocht de baan hetzelfde blijven als toen, dan denk ik dat het circuit zeker thuishoort op de F1-kalender", aldus Trulli tegenover RacingNews365.

Toch denkt de Italiaan dat het circuit wellicht iets te kort is. "Ondanks het feit dat het een uitdagend circuit is, heb ik het gevoel dat het circuit wellicht iets langer moet worden gemaakt. Daar staat tegenover dat we nog steeds op het circuit van Monaco rijden, en als je daar kunt rijden met F1-wagens, dan kun je overal rijden", aldus een lachende Trulli. "Als ik zie hoe gek de Nederlanders op dit moment zijn van de Formule 1, dan vind ik het mooi om te zien dat ze weer een GP op eigen bodem krijgen. Dat hebben de Nederlandse fans en Max Verstappen verdiend."

Overigens hoopt Trulli over een aantal jaar zijn eigen zoon terug te zien in de Formule 1. Die komt op dit moment uit in het Europese kampioenschap karting, dezelfde weg die ook Trulli bewandelde.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties