Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda deelt zorgen over Honda-motor: "Dat kunnen wij niet"

Na een wisselvallig debuutseizoen in de Formule 1 in 2021 is Yuki Tsunoda optimistisch over zijn eigen kansen en die van AlphaTauri in 2022. Er kleeft echter wel een maar aan: hij is bezorgd over de Honda-motor.

Tsunoda
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Yuki Tsunoda denkt dat AlphaTauri er in de aanloop naar het seizoen 2022 goed voor staat, maar hij uit wel zorgen over een gebrekkige (door)ontwikkeling van de Honda-motor.

Tijdens de wintertest in Barcelona was AlphaTauri het zesde team, zowel qua afgelegde kilometers als qua pure snelheid. Het nodigt de Japanner in een exclusief interview met RacingNews365 ertoe uit aan te geven dat hij denkt dat het team er goed voor staat.

"Ik weet natuurlijk niet wat andere teams doen, maar ik denk dat ze nog niet het achterste van de tong laten zien. Wij zitten echter niet ver van P1 verwijderd, dat is Ferrari, dus ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. De auto heeft veel potentie, maar alle puzzelstukjes moeten op de juiste plaats vallen. Ik ben echt nieuwsgierig naar wat er mogelijk is als dat gebeurt."

Dat is het enige waar ik mee zit, de rest ziet er goed uit

- Yuki Tsunoda

Maar dan komt er vanuit Tsunoda een grote 'maar' om de hoek kijken, een 'maar' die zijn optimisme tempert: "Misschien dat de motor (de Honda-motor zonder Honda-badge, red.) nog iets is waar we bezorgd over zijn. Andere teams kunnen die motor nog een beetje doorontwikkelen, maar wij kunnen niet veel. Dat is het enige waar ik mee zit, de rest ziet er goed uit", zo is de Japanner goudeerlijk.

De woorden van Tsunoda zijn ronduit opmerkelijk te noemen, want ze staat totaal haaks op wat Red Bull-teambaas Christian Horner tijdens diezelfde testweek deelde in een eveneens exclusief interview met RacingNews365. Hij gaf juist aan dat in tegenstelling tot wat werd aangenomen de motor wél volledig nieuw is én dat er nog een upgrade aan zit te komen.

Gedurende zijn debuutjaar durfde Tsunoda regelmatig in de spiegel te kijken en gaf hij herhaaldelijk openlijk toe dat zijn prestaties ondermaats waren, maar hij denkt er voor aanvang van 2022 beter voor te staan. De ingrepen die AlphaTauri deed, zoals bijvoorbeeld zijn verhuizing naar Faenza, lijken hun vruchten te hebben afgeworpen. Afgelopen winter keerde hij voor het eerst sinds januari '21 terug naar zijn thuisland.

"Ik ben sinds januari vorig jaar niet meer in Japan geweest. Ik heb afgelopen winter bovendien maar acht dagen buiten door kunnen brengen, de rest van de tijd zat ik in quarantaine. Ik voel me echter wel als herboren."

"Ik richtte me vooral op mijn trainingsroutines om mijn algehele conditie te verbeteren. Op sommige momenten in 2021 voelde ik me vrij zwak, maar dit jaar sta ik er in dat opzicht veel beter voor."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen