Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda gaat feestje bouwen met afzwaaiende Tost: "Wil hem wel dronken zien"

Het einde van een tijdperk: AlphaTauri-teambaas Franz Tost zwaait af na achttien jaar trouwe dienst. Yuki Tsunoda eindigde als achtste in Abu Dhabi en heeft snode plannen voor de avond en nacht.

Tsunoda Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Franz Tost een mooi afscheid kreeg in de Formule 1. De Japanner stopte maar een keer en kwam uiteindelijk na een knap staaltje managen als achtste over de streep op het Yas Marina Circuit. De avond in Abu Dhabi gaat niet geruisloos voorbij als het aan Tsunoda ligt, zo vertelt hij voor de camera's van Viaplay.

"Ik wil Franz allereerst bedanken voor de laatste drie jaar", stelt Tsunoda. "Hopelijk kan hij nu lachen, maar dat zie ik pas als ik bij de hospitality ben geweest. Waarschijnlijk heeft Franz al achttien jaar niet gefeest, want hij is altijd aan het pushen. Ik wil hem wel dronken zien. We gaan zien hoe het gaat. Hij verdient het en ik hoop dat hij blij is."

De coureur is tevreden over zijn race, maar had gehoopt verder naar voren te eindigen. In dat geval had AlphaTauri Williams nog kunnen passeren voor de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. "Ik heb alles gegeven, maar het is me zelf ook nipt niet gelukt om als zevende te eindigen. Toch heb ik nergens spijt van en ben ik blij met mijn race."

Bekijk hieronder het interview met Tsunoda!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"