Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda gefrustreerd na crash met Perez: "Sidepods compleet verdwenen"

Yuki Tsunoda moest zijn AlphaTauri tijdens de Grand Prix van Singapore binnen één ronde al aan de kant zetten na een incident met de Red Bull van Sergio Perez.

Tsunoda crash Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl zijn tijdelijke teamgenoot Liam Lawson voor het eerst in de punten reed, viel Yuki Tsunoda tijdens de eerste ronde van de Grand Prix van Singapore al uit. In de openingsronde van de race werd hij geraakt door niemand minder dan Sergio Perez, die wel zijn race verder kon vervolgen.

En er zijn zat coureurs die op een stoeltje bij AlphaTauri jagen. Nadat Nyck de Vries na 10 races ontslagen werd bij het zusterteam, stapte oudgediende Daniel Ricciardo in. Laatstgenoemde brak vervolgens zijn hand in Zandvoort, waardoor reservecoureur Liam Lawson, die maar wat graag permanent in de AT04 zou willen zitten, nu tijdelijk de andere AlphaTauri naast Tsunoda bestuurt. Een flinke (tijdelijke) stoelendans dus binnen het team, en de aangewezen kans voor Yuki om zich te bewijzen als een stabiele factor binnen het team.

"Ik voel me slecht en wil mij verontschuldigen"

Dan helpt een uitvalbeurt in de eerste ronde in Singapore niet mee: "Ik had een goede start en het is jammer hoe ik zo eindigde, het is frustrerend over het algemeen", zo zegt hij er zelf over tegenover F1TV.

Na het incident met Checo was het niet meer mogelijk voor de jonge Japanner om zijn bolide goed te besturen, er was teveel schade. "De sidepods zijn volgens mij compleet verdwenen, veel verlies van aerodynamische onderdelen en daardoor veel verlies van grip. Vooral in de linkerbochten (en het circuit in Singapore gaat tegen de klok in, en bestaat daardoor uit veel linkerbochten, red.)."

"Het is best frustrerend, maar het is wat het is", aldus Tsunoda. Er zit wel tempo in de AlphaTauri, anders had zijn teamgenoot niet naar de punten kunnen rijden. Dit geeft de Japanse coureur dan ook vertrouwen: "100 procent. Het tempo van de auto is tenminste goed. Ik voel me slecht en wil mij verontschuldigen tegenover het team. Ik heb de prestaties er dikwijls niet uitgehaald en ik moet sterk terugkomen in Suzuka."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst