Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda heeft weer vertrouwen ondanks 'zwaarste race' in Qatar

Het Grand Prix-weekend in Qatar begon veelbelovend voor Yuki Tsunoda, maar de Japanner wist op zondag toch geen punten te behalen en dat kwam met name door een slechte eerste stint.

De AlphaTauri leek goed te gaan op Losail International Circuit. Zowel Pierre Gasly als teamgenoot Yuki Tsunoda lieten op de vrijdag goede tijden noteren en beide coureurs wisten zaterdag ook in Q3 terecht te komen. Echter wisten ze dit allebei ook niet om te zetten in punten. Tsunoda kwam als dertiende over de streep in Qatar en dat kwam volgens hem door een slechte openingsfase van de race. "We waren gewoon te langzaam in de eerste stint op de zachte band. Ik moest echt vechten met de auto", vertelt de Japanner tegen onder meer RacingNews365 . "Het was niet alleen de band, ik had ook nog een probleem op de achtergrond. Ik weet wat het is, maar daar kan ik niks over zeggen." Toen Tsunoda van banden wisselde ging het hem een stuk beter af. "In de tweede stint kwam de snelheid terug maar de eerste stint, de start, is natuurlijk het belangrijkste. Daar heb ik veel kansen verloren door dat probleem. Naderhand was de snelheid oké", aldus de coureur van AlphaTauri.

Qatar was fysiek zwaar

Op een vraag van RacingNews365 of dit zijn zwaarste race was antwoord Tsunoda bevestigend. "Ja, dat zou ik wel zeggen ja. Het was fysiek heel zwaar, mentaal ging het prima. Ik moest elke ronde pushen, maar het kwam er niet uit." Ondanks het tegenvallende resultaat zegt de Japanner wel weer wat meer vertrouwen te hebben gekregen. "De laatste drie races heb ik weer tempo gevonden. Ik heb weer meer snelheid en ook meer vertrouwen, vooral in de races. Nog niet zoveel als in Barhein, maar het komt terug."

AlphaTauri in gevecht met Alpine

De AlphaTauri-coureur hoopt nog steeds Alpine te kunnen verslaan in het constructeurskampioenschap. "De vijfde plek is nog steeds het doel. Dus we moeten punten scoren in de races want zij hebben deze race veel punten gehaald." Concurrent Alpine wist met beide auto's wel in de punten terecht te komen. Fernando Alonso finishte als derde en mocht daardoor voor het eerst in zeven jaar weer naar het podium. Teamgenoot Esteban Ocon kwam als vijfde over de streep en haalde daarmee ook belangrijke punten binnen voor de Franse renstal.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie