Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda heeft zijn lesje geleerd op Imola

Bejubeld in Bahrein, bekritiseerd in Imola. F1-rookie Yuki Tsunoda viel hard van zijn roze wolk af in Imola, maar de Japanner zegt veel geleerd te hebben van zijn baal weekend.

Yuki Tsunoda wilde hoge ogen gooien op Italiaanse bodem, maar al in Q1 van de kwalificatie ging het mis voor de kleine Japanner. Tsunoda crashte bij het uitkomen van de chicane en moest de race als laatste beginnen. In de race kwam hij, mede door de rode vlag, naar voren. Een spin zorgde er echter voor dat hij buiten de punten eindigde.

"Ik heb veel geleerd in Imola. Ik had erg hoge verwachtingen van Imola en het team ook. In de vrije training ging alles van een leien dakje, maar in de kwalificatie maakte ik een enorme fout, waardoor ik een heel zware race voor de boeg had."

"Ik had al twee jaar geen zware crash meer gehad, dus dit was een les waar ik de volgende races lering uit kan trekken. In de race reed ik voor het eerst met deze auto's op een natte baan en het rijden op de intermediates was lastig, waardoor ik mijn snelheid gelijkmatig op moest bouwen."

Door een spin vergooide Tsunoda zijn kansen op punten, maar de AlphaTauri-coureur ziet veel potentie om te scoren in de komende races.

"We hebben een auto die competitief was op beide circuits (Bahrein en Imola, red.) en die in staat is om in de top zes te rijden."

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"