Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda in de schaduw van De Vries én Ricciardo: "Dat is soms best lastig"

Als de Formule 1 het heeft over AlphaTauri, dan zijn de hoofdonderwerpen al sinds het begin van het seizoen de coureurs náást Yuki Tsunoda. Eerst kreeg Nyck de Vries de volle aandacht, nu Daniel Ricciardo. Wat vindt Tsunoda daar van?

Na tien races moest Nyck de Vries het veld ruimen voor Daniel Ricciardo, die na een 'vrij' half jaartje weer een plek heeft op de Formule 1-grid. De tegenvallende prestaties van De Vries en de onverwachte comeback van de ervaren Ricciardo zorgden voor een lading aan media-aandacht bij AlphaTauri. Maar de media focusten zich alleen op de kant van de garage waar de coureurswissel plaatsvond, terwijl aan de andere kant Yuki Tsunoda de enige drie punten van het team heeft binnengehaald dit F1-seizoen. In België scoorde hij nog een punt door als tiende over de eindstreep te komen. Wat vindt de AlphaTauri-coureur ervan dat alle aandacht naar De Vries en Ricciardo gaat? "Natuurlijk is dat soms best lastig, maar aan de andere kant weet ik dat de situatie voor mij compleet verschillend is", zo begint hij tegenover de media, waaronder RacingNews365. De Japanner ziet er het positieve van in "Ik leer erg veel op dit moment, vooral nu er ook een ervaren coureur naast me rijdt." "Niet zomaar een ervaren coureur, maar een topcoureur waarvan iedereen weet dat hij snel is. Ook merk ik dat hij zich binnen het team anders gedraagt dan ik doe, misschien wel tegenovergesteld. Ik leer van hem en het legt ook een beetje druk op me. Door de druk maak ik misschien sneller een fout en de laatste races waren niet makkelijk, maar ik ben klaar om de strijd aan te gaan. De tweede helft van het jaar zal een beter beeld schetsen."

Tsunoda tevreden over GP België

AlphaTauri had in de eerste seizoenshelft grote moeite met het scoren van punten. In de laatste race voor de zomerstop kon Tsunoda nog een puntje meenemen naar huis door als tiende over de finish te komen. Een prima prestatie, zo weet hij zelf ook. "Ik ben er erg blij mee! Ons team heeft dit fantastisch gedaan, de auto was snel en de set-up was echt gericht op de zondag. Ik wist dus dat de andere dagen in de regen lastiger zouden worden." "Maar uiteindelijk viel het ook in de regen wel mee. Zondag kon ik maximaliseren. Ik ben blij, want de laatste races waren lastiger voor me. Dit is een fijne manier om de zomerstop in te gaan", aldus de AlphaTauri-coureur en de nummer 17 in het Formule 1-klassement van 2023.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"