Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda: "Kan me niet schelen of De Vries de teamleider wordt"

Wie wordt de teamleider bij AlphaTauri volgend seizoen? Yuki Tsunoda kan het in ieder geval weinig schelen. Hij focust zich vooral op het zijn van een nog snellere coureur.

Yuki Tsunoda zal volgend jaar een nieuwe teamgenoot krijgen in de vorm van Nyck de Vries. De Nederlander liet dit seizoen op Monza zien uit welk hout hij gesneden is. Daarnaast heeft hij ook in vele andere raceklassen al heel wat bereikt. Pierre Gasly, die de overstap maakt van AlphaTauri naar Alpine, was voorheen de natuurlijke teamleider van de Italiaanse renstal, maar door zijn vertrek moet Tsunoda of De Vries die taak dus gaan overnemen. Hoewel het De Vries zijn eerste jaar als fulltime F1-coureur zal zijn, heeft de 27-jarige coureur al heel wat ervaring opgedaan in zijn race-carrière. Aan Tsunoda werd dan ook de vraag gesteld of hij zichzelf ziet als teamleider. "De snellere coureur gaat het team leiden", reageert de Japanner tegenover onder andere RacingNews365 . "Dus het kan me niet schelen, teamleider of niet, ik ben gewoon gefocust op mijn taak. Er zijn veel dingen te leren en te verbeteren. Natuurlijk ben ik verantwoordelijker dan dit jaar, omdat Pierre gaat vertrekken. Maar toch heb ik er veel vertrouwen in dat ik dat kan bereiken. Ik kom sterker terug."

Tsunoda heeft een duidelijk doel voor ogen

Tsunoda kijkt in ieder geval tevreden terug op dit jaar, maar toch ziet hij nog een aantal verbeterpunten. "Ik denk dat ik over het algemeen dit seizoen iedere race vrij goede vooruitgang heb geboekt. Ik ben tevreden over de vorm waarin ik dit jaar ben geëindigd. Natuurlijk moet ik nog veel verbeteren, vooral de consistentie, maar ik ben in ieder geval duidelijk over het doel voor volgend jaar." "Ik wil Pierre enorm bedanken. De afgelopen twee jaar kon ik zonder hem niet zoveel vooruitgang boeken. Ik heb veel van hem geleerd. Ik zal hem missen, maar het was een genot om met hem samen te werken."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs