Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda: "Kan niet zeggen dat ik blij ben met het nieuwe contract van Perez"

Yuki Tsunoda heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het nieuwe contract van Sergio Perez bij Red Bull. Aan de ene kant begrijpt de Japanner de keuze en ziet hij in dat hij nog veel moet leren, maar aan de andere kant had ook hij graag in het snelste team gereden.

Yuki Tsunoda doet het dit seizoen een stuk beter dan dat hij deed in zijn debuutjaar. Vorig jaar scoorde teamgenoot Pierre Gasly ruim drie keer zoveel punten als de Japanner, maar tot op heden lijkt hij goed mee te kunnen met de Fransman. Het team van AlphaTauri, waar Tsunoda voor rijdt, dient als voornaamste doel om de Red Bull-juniors klaar te stomen voor het grote Red Bull. Maar Sergio Perez tekende onlangs een tweejarig contract bij het topteam tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco en dus lijken de kansen voor de 22-jarige coureur voor de komende jaren nihil. "Ik blijf me focussen op wat ik nu moet doen. Maar tegelijkertijd kan ik niet zeggen dat ik er blij mee ben", vertelt Tsunoda ten overstaan aan de media, waaronder RacingNews365. "Als coureur wil je in het snelste team zitten en Red Bull is een team waarvoor ik graag zou willen rijden. Maar ik moet zeggen dat Perez het verdient."

Tsunoda wil meer ervaring opdoen

Hoewel Tsunoda graag in het stoeltje van Perez had gezeten, ziet hij in dat het goed voor hem is om wat meer ervaring op te doen. Diezelfde weg heeft George Russell als Mercedes-junior ook genomen bij Williams en de Brit lijkt nu met kop en schouders uit te steken boven zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij was de persoon die er klaar voor was om het stoeltje over te nemen bij Mercedes toen het erop aankwam. "Zoals we ook bij George kunnen zien, doet hij het meteen goed. Het is niet slecht voor me om nog even in een team in het middenveld te rijden, zodat ik vanuit daar veel kan leren. Bijvoorbeeld hoe we de auto iedere sessie kunnen optimaliseren. Dat zal ook moeten in een topteam. Ik kan dus veel leren vanuit mijn huidige team", vertelt Tsunoda. De goedlachse AlphaTauri-coureur laat weten "erg blij" te zijn met zijn plek bij AlphaTauri. "Ik voel me steeds meer thuis binnen het team en communiceer meer met mensen binnen het team. Weet je, ze zijn best aardig. We hebben allemaal de neuzen dezelfde kant op staan. Dus ik ben blij wat ik heb met AlphaTauri. Ik heb niet eens gedacht aan een ander team. Ik dacht zelfs niet veel na over mijn kansen bij Red Bull."

Concurrerende Red Bull-juniors

In de Formule 2 rijden op het moment verschillende Red Bull-juniors die maar al te graag het stoeltje van Tsunoda over zouden willen nemen. Maar de Japanner maakt zich er niet zo druk om. "Wat betreft Red Bull-juniors in de Formule 2, voel ik om eerlijk te zijn geen druk. Ik ben van mening dat ik goed presteer vergeleken met de Formule 2-coureurs." Hoe de toekomst eruit ziet voor de Japanner in de Formule 1 is nog onbekend, maar zijn focus ligt gewoon op dit jaar. "Ik heb nog niet veel gehoord over volgend jaar. Ik focus me nu gewoon op zoveel mogelijk punten scoren en dan we zien we wel verder."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'