Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda leeft op binnen Red Bull-familie: "Dat heeft me zeker geholpen"

AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda doet het dit seizoen aanzienlijk beter dan in zijn debuutseizoen in de Formule 1 in 2021. Enkele ingrijpende wijzigingen in zijn leven hebben hem daar naar eigen zeggen goed bij geholpen.

Tsunoda Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Yuki Tsunoda debuteerde in 2021 op indrukwekkende wijze in de Formule 1. Hij finishte zijn eerste race in de punten, maar viel daarna vooral op door (onnodige) crashes en een hoop scheldkanonnades via de boordradio. Hoe anders is dat in 2022. Hij weet teamgenoot Pierre Gasly beter dan vorig jaar partij te bieden en komt veel rustiger over. Win-win dus, maar hoe wist Tsunoda daar te komen? Bepaalde ingrepen van Red Bull hebben hem naar eigen zeggen geholpen.

"Het heeft me geholpen dat ik nu dichtbij de fabriek van AlphaTauri (in Faenza, red.) woon. Of een race nu wel of niet goed ging, ik kan direct na de race langs gaan in de fabriek om de redenen daarvan na te gaan om vervolgens die lessen in de praktijk te brengen voor de volgende race", aldus Tsunoda in een exclusief interview met RacingNews365.

"We kunnen overal snel op inspelen, bijvoorbeeld als ik problemen met mijn stoeltje zou hebben. Ik kan er dan binnen vijf minuten zijn om een nieuw stoeltje te schuimen. Maar ik kan er ook sporten of het personeel ontmoeten. Op die manier voel je de sfeer en de emoties bij die mensen en dat soort zaken is goed voor mij."

Eén groot nadeel voor Tsunoda

Er kleeft echter ook een nadeel aan het leven vlakbij de fabriek, zo geeft een grinnikende Tsunoda prijs: "Als je eens lekker lui wil trainen, ziet Franz Tost (de AlphaTauri-teambaas, red.) dat natuurlijk direct."

En die rust die hij nu wél weet uit te stralen, waar heeft hij dat aan te denken? Zijn antwoord zal menigeen verrassen. Het team misschien? Een mental coach wellicht? Niks van dat alles.

"Ik kijk recentelijk veel op Netflix naar Justin Bieber. Hij is altijd heel relaxed tegenover de media, dus ik denk dat ik me een beetje door hem heb laten inspireren", aldus Tsunoda, die met zijn wat monotone stemgeluid niet helemaal duidelijk weet te maken of hij dat nou meent of toch niet.

"Ik weet nu gewoon beter hoe hoe ik bepaalde zaken in de hand weet te houden en op welke zaken ik me werkelijk dien te focussen. Vorig jaar was ik niet zo ontspannen als nu en dat maakt dat het leven buiten het racen om me nu minder energie kost, waardoor ik me ook fitter voel."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez