Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Tsunoda niet bezorgd na deceptie GP Italië

Ondanks dat de Grand Prix van Italië voor Yuki Tsunoda al voorbij was voordat hij überhaupt aan de race begonnen was, is hij nog erg goedgemutst. De Japanner maakt zich niet zoveel zorgen over de toekomst.

Tsunoda Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanwege alle chaos rondom het stoeltje naast Yuki Tsunoda, zou je bijna vergeten dat hij zelf ook nog voor het team van AlphaTauri rijdt. De aandacht lag de afgelopen weken voornamelijk bij zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo, en na de Grand Prix van Nederland ging de aandacht voornamelijk naar invaller Liam Lawson.

Het was pas tijdens het GP-weekend in Monza dat de Japanner weer wat aandacht kreeg. Helaas was deze aandacht niet naar aanleiding van een positieve gebeurtenis. Tijdens de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza mocht de race als elfde aanvangen nadat hij Q3 van de kwalificatie net niet wist te halen. Een prima startpositie voor de Japanner, én een plekje voor zijn tijdelijke teamgenoot Lawson.

"Ik maak me geen zorgen over de toekomst"

Tijdens de formatieronde van de Grand Prix van Italië werd duidelijk dat de AlphaTauri met startnummer 22 een serieus probleem had; de auto kwam niet van de grid af. Uiteindelijk moest de startprocedure hierdoor uitgesteld worden en kon Yuki zonder het aanvangen van de race alweer zijn spullen inpakken.

"Ik hoorde een raar geluid uit de auto en daarna voelde ik geen vermogen meer", legt de AlphaTauri-coureur uit over het incident. Het team was na de race nog niet zeker van de oorzaak van het probleem. "We weten de precieze reden nog niet, maar we gaan het onderzoeken."

De 23-jarige coureur wilde vooral in Monza goed presteren, aangezien Italië de thuisbasis is van het team. "Ik wilde racen, zeker omdat ik zo dicht bij de punten zat in onze thuisrace, dus het is jammer, want ons tempo zag er sterk uit in de vrije trainingen, maar we kunnen veel bruikbaars mee naar huis nemen vanuit dit weekend. De prestaties van de auto waren de afgelopen weekenden sterk, en zelfs als we het op sommige dagen moeilijk hadden, konden we de volgende dag sterker terugkomen."

"Natuurlijk zou het fijn zijn geweest als er geen betrouwbaarheidsprobleem was geweest, maar het is pas de eerste keer dit jaar, dus we blijven positief en komen sterker terug." Tsunoda wijst hierbij naar de sterke punten van het team uit Faenza: "Het maximale eruit halen, dat is één van onze sterkste punten, dus ik maak me geen zorgen over de toekomst", sluit de Japanner voorzichtig optimistisch af.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer