Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda onder de indruk van De Vries

Het is zijn derde seizoen in de Formule 1 en na Pierre Gasly heeft Yuki Tsunoda dit seizoen Nyck de Vries als teamgenoot. De Japanner is onder de indruk van de Nederlander. "Ik leer veel van hem."

De een is 22 jaar en bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. De ander is 'al' 28 en debuteert in de koningsklasse van de racerij. Yuki Tsunoda en Nyck de Vries zijn dit seizoen teamgenoten bij Alpha Tauri, het zusterteam van Red Bull. De twee coureurs hebben voordat ze elkaar troffen in de Formule 1 nooit samen gereden. Desondanks hebben ze elkaar in de 'juniorjaren' wel op de voet gevolgd. "Ik ken Nyck sinds het karten. Ik had in tijdschriften gezien dat hij veel kampioenschappen won", vertelt Tsunoda in de Beyond the Grid- podcast van Tom Clarkson. "De eerste keer dat we elkaar spraken was toen ik poleposition pakte in de Formule 2. Nyck feliciteerde me op Instagram. Dat had ik niet verwacht en sindsdien 'spraken' we elkaar regelmatig via Instagram. Drie jaar geleden ontmoetten we elkaar voor het eerst op een vlucht naar Monaco. Sindsdien zijn we vrienden."

Dicht langs de muur

Tsunoda is onder de indruk van de racekwaliteiten van De Vries. "Op stratencircuits is hij in staat om heel dicht langs de muren te rijden. Dat heeft hij denk ik vanuit de Formule E meegenomen. Ik ben ook onder de indruk van de feedback die hij het team geeft. Hij is echt specifiek in het geven van veel informatie over de wagen. Ik heb veel van hem geleerd en ik leer nog steeds van hem." De Japanner, die dit seizoen in Australië in de punten reed, ziet wel een groot verschil tussen De Vries en zijn voorganger Pierre Gasly. "Pierre was meer als een broer, die was gewoon volledig open. Misschien was onze werkrelatie soms te open. Ik voel me echt op mijn gemak bij Pierre. Met Nyck heb ik ook een goede relatie, we maken grappen met elkaar. Ik zou niet zeggen dat hij als een broer voor me is, maar hij is een echt, echt goede vriend."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"