Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda opent de jacht op Red Bull-zitje van Perez

Franz Tost liet zich onlangs positief uit over zijn jonge coureur Yuki Tsunoda. De teambaas van AlphaTauri beweert namelijk dat de Japanner een goede kanshebber is voor een Red Bull-stoeltje. Maar of dat ook echt gaat gebeuren...

AlphaTauri-teambaas Franz Tost vindt dat Yuki Tsunoda een goede kanshebber is voor het stoeltje wat na 2024 bij Red Bull Racing op papier vrijkomt. Yuki weet steeds meer uit zijn auto te halen en dit wordt ook door zijn baas opgemerkt. Yuki is inmiddels op de hoogte van wat zijn teambaas over hem heeft gezegd en zegt klaar te zijn voor de stap naar Red Bull: "Ja, ik heb zijn opmerking gezien. Ik ben vooral bezig met wat we hebben bij AlphaTauri, er is nog veel werk te verrichten. Maar ik ben natuurlijk blij om dit van hem (Franz Tost) te horen, vooral omdat het positief is." "Als Formule 1-coureur moet je altijd voorbereid zijn op een belletje van een topteam. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar aan de andere kant, ik denk ook dat ik mezelf eerst nog meer moet verbeteren. Ik weet wat het doel is dit jaar, van het team en van mijzelf. Ik wil deze positieve lijn van de afgelopen races doortrekken en nog beter presteren." "Het belangrijkste is dat ik hem blij kan maken aan het einde van het seizoen. Zo wil ik hem bedanken en tegelijkertijd wil ik het seizoen ook positiever afsluiten dan vorig jaar."

Christian Horner blijft realistisch

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft nog zo zijn twijfels of Yuki wel klaar is voor een plek bij zijn top team: "Ik denk niet dat hij op het niveau van Red Bull Racing zit. Nog niet. Maar hij maakt goede progressie en je ziet hem echt groeien als coureur. Hij heeft zeker de snelheid en ik denk dat hij met meer ervaring nog beter zal worden. Hij heeft al een aantal sterke races gereden." Maar of een stoeltje er ook echt inzit? "Ik weet het niet", zegt Horner. "We hebben een deal met twee coureurs tot het einde van 2024. Het beste wat Yuki kan doen, is om op het hoge niveau te blijven presteren in de AlphaTauri."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"