Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda richt vizier op Verstappen en Perez: "Met Red Bull de strijd aangaan"

Yuki Tsunoda is blij met de intensievere samenwerking die Red Bull en zusterteam RB zijn aangegaan. De Japanner, die opgaat voor zijn vierde seizoen bij het team, heeft hoge verwachtingen voor dit jaar.

Tsunoda RB Launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het werd vorig seizoen al aangekondigd. RB, toen nog AlphaTauri genaamd, gaat de banden met Red Bull aanhalen. Een intensievere samenwerking moet het team een boost geven en een kickstart voor 2024.

Yuki Tsunoda is blij dat samenwerking met Red Bull is geïntensiveerd en spreekt meteen zijn hoop uit. "We mikken er niet alleen op om in de top 10 te komen. Hopelijk kunnen we op een bepaald punt ook de strijd aangaan met Red Bull. Ik denk dat we goed zullen zijn en dat voor elkaar kunnen krijgen."

Hoewel Tsunoda tegenover Formula1.com aangeeft nog niet in de simulator te hebben gezeten met de nieuwe RB-wagen is hij vol vertrouwen over de nieuwe wagen. "Het is mooi om nauwer samen te werken met Red Bull. Zij hebben in het verleden veel bereikt en afgelopen jaren domineerden ze het veld. Er zijn regels over hoeveel we mogen samenwerken en we gaan zien hoeveel we dit ook echt kunnen doen. Het positieve is dat we de kennis krijgen van een winnende wagen. Dat kan ons een paar extra tienden van een seconde opleveren in onze strijd tegen de top 8-wagens."

Positieve punten

Afgelopen seizoen reed Tsunoda zeventien punten bij elkaar en eindigde hij op de veertiende plek in het WK. "Ik ben niet helemaal tevreden met wat we bereikt hebben de laatste twee jaren. Afgelopen jaar worstelden we vooral in de eerste seizoenshelft. De tweede helft ging beter. Dat waren positieve punten die we nodig hadden. Die resultaten hadden we nodig. En deze samenwerking met Red Bull is ook positief."

Zoals gezegd hoopt Tsunoda met RB de strijd aan te gaan met Red Bull. "Er is veel veranderd in het team. Grote namen zijn gekomen en de verwachtingen zijn gestegen. Nu is het lastig voor iedereen om zich direct aan te passen en alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Het is goed nieuws om nieuwe mensen in het team te hebben (waaronder teambaas Laurent Mekies, red.), maar het is lastig om alles samen te voegen. Dat heeft tijd nodig. We proberen realistisch te zijn en de eerste races focussen we ons vooral op het feit dat iedereen zich aan moet passen."

"Daarmee zetten we een sterke basis voor de toekomst neer. Ik weet dan ook niet wat ik van de eerste races kan verwachten. Zelf heb ik hard getraind en ben in goede gezondheid, ook mentaal. Ik voel me klaar en kan niet wachten om de baan op te gaan."

Ook interessant:

Video: Ook bij de launch van de nieuwe RB-bolide speelt de saga rond Horner

Hoewel de launch van de nieuwe RB-bolide een geslaagd feestje was, hing er wel één grote vraag in de lucht: wat gaat er gebeuren met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen? En hoe kan een snel RB-team er dit jaar voor zorgen dat er ophef rond Red Bull ontstaat? We bespreken het in de onderstaande video met onze reporter in Las Vegas.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden