Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda verovert harten Italianen en helpt mee in getroffen rampgebied

Yuki Tsunoda deed eerder al een emotionele oproep voor hulp en nu heeft hij zelf ook de handjes uit de mouwen gestoken in het getroffen gebied in Italië.

Op dinsdag en woensdag hield de natuur huis in Imola, Faenza en de rest van de regio Emilia-Romagna. Yuki Tsunoda zelf woont in de buurt, sinds hij na een lastig F1-debuut van Helmut Marko dichter bij de fabriek moest gaan wonen.

Op woensdag deed Tsunoda al een oproep aan zijn volgers om te doneren. "Na een verschrikkelijk nacht is de stad hard geraakt: overal stof, modder en de geur van benzine. Momenteel hebben mensen het lastig om eten en onderdak te vinden, nadat velen geëvacueerd zijn uit hun eigen huis. Alsjeblieft, alles wat jullie kunnen doen om te helpen wordt gewaardeerd", zo liet de Japanner optekenen.

Artikel gaat verder onder de Tweet

Handjes uit de mouwen

Op donderdag verschenen er foto's op social media van de lokale bevolking, waarop te zien was dat Tsunoda zelf meehielp met het opruimen in Faenza, de stad waar de AlphaTauri-fabriek staat. Zelf communiceerde hij er niet over en droeg hij in stilte zijn steentje bij, maar door toedoen van de lokale bevolking kwamen de foto's toch naar buiten.

Op social media ontvangt de F1-coureur hartverwarmende reacties en in Italië scoort hij zo zeker punten.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024